bialawy Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Witam Wczoraj na nowozakupionej działce postanowiłem sprawdzić co w ziemi piszczy. No i wypadło kilka ładnych carskich plomb. Mam w związku z tym prośbę o pomoc w ich rozszyfrowaniu. Największą to na pewno kolejowa, ale nie wiem z jakiej stacji z datą 27xxx07 czyli 27 dzień któregoś miesiąca 1907r. Jedna ma datę 1813 a jedna ma jedynie widoczne 40% (normalnie jak jakiś wyrób polmosowy ). ta najmniejsza z krzyżykiem to wiem że celna jest. Generalnie czy ktoś może coś więcej powiedzieć na ich temat? Będę wdzięczny Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyr Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Z krzyżem celna a duża z Lidy. Daj pojedynczo z każdej strony to ktoś rozczyta resztę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bialawy Posted November 7, 2021 Author Share Posted November 7, 2021 Każda z osobna Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartee Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Ostatnie dwa zdjęcia. Data 29.06.1907 - czerwiec = июнь Stacja Lida Полесские железные дороги (pisownia pierwszego słowa tj "Полесские" współczesna - odmiennie niż na plombie) https://ru.wikipedia.org/wiki/Полесские_железные_дороги Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.