Matias189 Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 Witam Szukałem w internecie, co to dokładnie za guziczek, ale nic z tego. Czy może ktoś się z takim spotkał? Jest dość spory,co widać na zdjęciach. Są ślady złocenia. Zakładam, że urzędniczy. Dziękuję za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartee Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 Najlepiej połóż go koło patelni i zrób foto - wówczas każdy od razu będzie znał jego dokładną średnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 Исторические пуговицы - сайт для коллекционеров (pugoviza.ru) spróbuj tam zapytać. Kiedyś równie wielki znalazłem i był liberyjny jakich kniaziów. Ale tu trudno rozpatrzeć. Chyba Maria z Jezusem. bartee sam se połóż* na patelni, najlepiej rozgrzanej, może głupawych komentarzy nie będziesz pisywał... * wiesz co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canabis.dw Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 kiedyś miałem bardzo podobny w formie i wielkości guzik 38 Włodzimierskiego pułku Dragonów wszytko zgadzało by sie z twoim tylko "herb" był taki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matias189 Napisano 4 Październik 2021 Autor Share Napisano 4 Październik 2021 21 godzin temu, canabis.dw napisał: kiedyś miałem bardzo podobny w formie i wielkości guzik 38 Włodzimierskiego pułku Dragonów wszytko zgadzało by sie z twoim tylko "herb" był taki: Dziękuję. To powinno ułatwić poszukiwania. Pójdę w stronę konkretnych pułków. Czy twoje również nosiły ślady złocenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matias189 Napisano 5 Październik 2021 Autor Share Napisano 5 Październik 2021 W dniu 2.10.2021 o 19:07, Tyr napisał: Исторические пуговицы - сайт для коллекционеров (pugoviza.ru) spróbuj tam zapytać. Kiedyś równie wielki znalazłem i był liberyjny jakich kniaziów. Ale tu trudno rozpatrzeć. Chyba Maria z Jezusem. bartee sam se połóż* na patelni, najlepiej rozgrzanej, może głupawych komentarzy nie będziesz pisywał... * wiesz co... To jest właściwy trop. Znalazłem identyczne liberyjne, lecz z innym "herbem". W moim przypadku faktycznie jest Maryja z Jezusem. Zatem pozostaje mi tylko przeczesać internet. Chyba, że ktoś ma pomysł jak to zrobić szybciej? Jakieś zbiory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 5 Październik 2021 Share Napisano 5 Październik 2021 100% nie jest to guzik wojskowy. Trzeba by popatrzeć w herbarzu rosyjskiej szlachty, Sprawdzałem w znanej magnaterii i nie znalazłem. Możliwy jest jeszcze kierunek Łotwa i Finlandia pod caratem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.