soldierprzemo Napisano 16 Sierpień 2021 Napisano 16 Sierpień 2021 Niemcy na masową skalę używali PERVITIN ( metamfetamina) Alianci na masową skalę używali BENZEDRYNE (amfetamina) Armia radziecka SMOGON. Więc ciekawe czym wspomagali się Polacy?. Cytuj
Edmundo Napisano 16 Sierpień 2021 Napisano 16 Sierpień 2021 Przemo w Twoim pytaniu jest już zawarta odpowiedź. Zależy gdzie służyli Polacy, rozumiesz o co mi się rozchodzi. Cytuj
soldierprzemo Napisano 16 Sierpień 2021 Autor Napisano 16 Sierpień 2021 Tylko że mi chodzi o początek wojny. Cytuj
Edmundo Napisano 17 Sierpień 2021 Napisano 17 Sierpień 2021 10 godzin temu, soldierprzemo napisał: Tylko że mi chodzi o początek wojny Myślę iż tylko wiarą (w cokolwiek) i jak nadarzyła się okazja to łykiem jakiegoś trunku. Cytuj
sqr Napisano 17 Sierpień 2021 Napisano 17 Sierpień 2021 (edytowane) Bimber albo cokolwiek innego, oby tylko dodało animuszu. Edytowane 17 Sierpień 2021 przez sqr Cytuj
Sedco Express Napisano 17 Sierpień 2021 Napisano 17 Sierpień 2021 Wspomagali się wiarą, że są "silni, zwarci i gotowi" ! :-) Cytuj
sqr Napisano 17 Sierpień 2021 Napisano 17 Sierpień 2021 Ogólnie preparat nazywał się "Bimbrozol" Cytuj
Orsza Napisano 3 Luty 2022 Napisano 3 Luty 2022 Poczytaj to, może tu coś będzie: Narkotyki w okresie międzywojennym | Magazyn Detektyw Jakie narkotyki zażywano w przedwojennej Polsce? (hrabiatytus.pl) Historia heroiny. Od syropów i dropsów na kaszel po heroiczną królową narkotyków | HISTORIA.org.pl - historia, kultura, muzea, matura, rekonstrukcje i recenzje historyczne Co biorą żołnierze? (krytykapolityczna.pl) Do tego dochodził jeszcze dobry seks, to najlepszy narkotyk, w dodatku legalny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi