ubenfurer Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Co to za lufy??Chodzi mi szczegulnie o idendyfikację 1 z góry oraz 3 z góry.Dzięki i pozdrawiam wszystkich.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 http://www.mts.org.pl/finlandia.html tu w drugiej kolumnie od gory jest ten ruski CKM wz 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sim30 Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 ta pierwsza lufa to od ciężkiego karabinu maszynowego ZB-53 produkowanego w Czechach na potrzeby armii niemieckiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Jakiś mały kaliber-3 od góry jak oczyszczę w weekend to pykne na forum.Pozdrowienia dla wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 1 nie wiem2 panzerfaust 303 napewno nie mosin4 MG-425i6 DP-28pzdr Romel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Dzięki wszystkim.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Tia, zastanawiałem się nad ZB-53, ale to na pewno nie to. Lufa ZB była dużo rzadziej żebrowana, miała zupełnie inne mocowanie w komorze zamkowej, inne, znacznie większe elementy układu gazowego i częściowo spiłowane żebra na tylnej połowie.Natomiast ja obstawiałbym cekaem Diegtiarowa wz. 1939, używany takoż przez Niemców jako 7,62 mm sMG 218(r).Pytanie dodatkowe - czy w spodniej stronie tego cycka odprowadzającego gazy z lufy jest otwór? sMG 218(r) miał tam wkręcony taki dinx, chyba regulator gazowy - bo tak w ogóle, to pasuje idealnie.PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 29 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2004 IDENTYKO i dzięki michalczewski za link.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 25 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Dzięki simon do zobaczyska w sobotę w lesie i powodzonka na egzaminach.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Romel powiec mi czemu to ma niebyc mosin skoro nawet w komorze zamkowej jest mosinowski zamek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Dlaczego nie mosin ?Pierwszą żeczą któtra żucą się w oczy jest kabłąk spustowy , napewno to nie jest on mosinowski, choć może ktoś tylko taki dołożył ??? celownik to jak się przyglądam to mi wygląda na ramkowy (a raczej to co z niego zostało), kurek zamka wygląda podobnie ale raczej jest inny (mosin ma dosyć duży grzybek)A pozatym to jak ty na tej fotce zobaczyłeś że to jest zamek od Mosina? bo ja to tylko widzę zarys rączki zamkowej i kurka i nieda się stwierdzić po tej fotce że to jest mosinowski100% pewności dać nie mogę bo słabo widać na fotce , ale stwierdzam że mi to raczej nie wygląda na mosina.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Witam!Od dołu:-dwie lufy od rosyjskiego DP wersji czołgowej,-lufa niemieckiego MG42,-mauser 71(?) lub coś jednostrzałowego,-wczesny model pancerfausta,-nie wiem.Jeśli możesz to daj dokładniejsze zdjęcie tej lufy z zamkiem i tej z samej góry to może coś bliżej da się powiedzieć.pozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sim30 Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 1.NIe wiem.2.Pancerfaust3.Ten ie mosin" to mosinoski kbks.Był bez magazynka ładowany pojedyńczo.4.lufa od mg,i dwie od DT.pozdrowienia dla UBENFURERA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sim30 Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Jeszcze co do tego pierwszego to wydaje mi się że to jakiś cięższy karabin niemiecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIWEROLOG_16 Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 CześćWygląda to na 2 lufy od dp28, lufe do mg42, rure od pancera, i cos przysypanego piaskem... To napewno nie jest mosin!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 To nie mauser 71 , ale jest to coś z tamtego okresu . pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Co to za lufy??Chodzi mi szczegulnie o idendyfikację 1 z góry oraz 3 z góry.Dzięki i pozdrawiam wszystkich.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natan Napisano 12 Kwiecień 2004 Share Napisano 12 Kwiecień 2004 ACzy pierwsza z góry to ta przysypana piaskiem ? bo mnie wygląda na lufę od muszkietu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2004 pewnie muszkiet.Tak, masz zdecydowanie rację . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 12 Kwiecień 2004 Share Napisano 12 Kwiecień 2004 co do 4 od gory to bedzie mg42 (moze sie myle ),2 od gory to chyba rura od panzerfausta ,to na samej gorze to nie zabardzo wiem co to jest ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Dzięki.A czy pierwsza od góry to może być miotacz ognia??Tak tylko się domyślam bo jest silnie użebrowana??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natan Napisano 12 Kwiecień 2004 Share Napisano 12 Kwiecień 2004 pisałem o tej pierwszej praysypanej piaskiem ... ale mogę sie mylić , moze masz lepsze zdjęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Jak zrobie to prześle dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Pierwsze od gory jezeli urzebrowane to jakis drugowojenny RKM lub CKM. Cos ruskiego albo polski wz28. Nie widac dokladnie. Drugi obiekt od gory to panzerfaust 60. 3 to mosin 91/30 z urwanym pudelkiem magazynka. 4-MG42 a 56 to lufy albo od naszego RKM wz.28 albo od sprzetow czeskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Nie zgadzam się co do tych dwóch na dole przecież to lufy od Diektariewa. A ta na górze nie jest od naszej 28. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
ubenfurer
25 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.