Maksymilian Napisano 1 Lipiec 2021 Napisano 1 Lipiec 2021 Cześć, kiedyś już ją tutaj wstawiałem jednak skończyło się tylko na przypuszczeniach że te może być fals denarka jagiellońskiego, wznawiam temat ponieważ monetka cały czas mnie zastanawia i jest nieco za duża i zbyt nieudaczna jak na fals denarka chyba ze robił to niezwykle ,,utalentowany'' fałszerz. Zwykle falsy jednak przypominają te denarki w mniejszym lub większym stopniu. Może jest ktoś nowy albo ktoś kto mojego tematu wcześniej nie widział i wie co to może być. proszę o informacje. Pozdrawiam Dodam że moneta ma 12mm średnicy
Czlowieksniegu Napisano 1 Lipiec 2021 Napisano 1 Lipiec 2021 Tak, przy okazji... W tytułach nie umieszczamy zwrotów : ID", PROSZĘ O ID", CO TO ZA MONETA", Proszę o identyfikację",dziwny,ciekawy itp.Zamiast tego, staramy się w miarę precyzyjnie tytułować, na przykład : „Srebrna moneta”, „Moneta z krzyżem” itp. - bez zbędnych dodatków w postaci kilku wykrzykników czy znaków zapytania – wystarczy jeden.
Maksymilian Napisano 1 Lipiec 2021 Autor Napisano 1 Lipiec 2021 Najmocniej przepraszam szanownego Człowiekasniegu, zaraz poprawie tutuł na moneta z kilkoma kreskami... może cos zmieni, ludzie bez przesady niektóre monety są tak nieczytelne że osoba nie znająca danej monety nie wie co napisać, i rozumiem że przydało by się jeszcze określić stop najlepiej jak najbardziej szczegółowo może potraktować monetę przed wrzuceniem zdjecia jakąś szczotką drucianą i papierem ściernym zobaczymy czy mosiądz czy miedz...
Maksymilian Napisano 8 Lipiec 2021 Autor Napisano 8 Lipiec 2021 Nie pomyślałem, może faktycznie jest to jakiś token, tylko jaki?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.