Maksymilian Napisano 1 Lipiec 2021 Share Napisano 1 Lipiec 2021 Cześć, kiedyś już ją tutaj wstawiałem jednak skończyło się tylko na przypuszczeniach że te może być fals denarka jagiellońskiego, wznawiam temat ponieważ monetka cały czas mnie zastanawia i jest nieco za duża i zbyt nieudaczna jak na fals denarka chyba ze robił to niezwykle ,,utalentowany'' fałszerz. Zwykle falsy jednak przypominają te denarki w mniejszym lub większym stopniu. Może jest ktoś nowy albo ktoś kto mojego tematu wcześniej nie widział i wie co to może być. proszę o informacje. Pozdrawiam Dodam że moneta ma 12mm średnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Lipiec 2021 Share Napisano 1 Lipiec 2021 Tak, przy okazji... W tytułach nie umieszczamy zwrotów : ID", PROSZĘ O ID", CO TO ZA MONETA", Proszę o identyfikację",dziwny,ciekawy itp.Zamiast tego, staramy się w miarę precyzyjnie tytułować, na przykład : „Srebrna moneta”, „Moneta z krzyżem” itp. - bez zbędnych dodatków w postaci kilku wykrzykników czy znaków zapytania – wystarczy jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maksymilian Napisano 1 Lipiec 2021 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2021 Najmocniej przepraszam szanownego Człowiekasniegu, zaraz poprawie tutuł na moneta z kilkoma kreskami... może cos zmieni, ludzie bez przesady niektóre monety są tak nieczytelne że osoba nie znająca danej monety nie wie co napisać, i rozumiem że przydało by się jeszcze określić stop najlepiej jak najbardziej szczegółowo może potraktować monetę przed wrzuceniem zdjecia jakąś szczotką drucianą i papierem ściernym zobaczymy czy mosiądz czy miedz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 7 Lipiec 2021 Share Napisano 7 Lipiec 2021 o ile nie jest to token a nie moneta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maksymilian Napisano 8 Lipiec 2021 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2021 Nie pomyślałem, może faktycznie jest to jakiś token, tylko jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.