lively74 Napisano 31 Maj 2021 Share Napisano 31 Maj 2021 Mam prośbę-czy może ktoś zidentyfikować bliżej oznaczenia na bransoletce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 31 Maj 2021 Share Napisano 31 Maj 2021 Nie umieszczamy w nazwach tematów sformułowań: "Proszę o ID", "coś do ID", "ID", "Identyfikacja" czy "Do identyfikacji", "dziwny", "ciekawy" i podobnych. Zamiast tego staramy się opisać w miarę dokładnie prezentowany przedmiot. Zamiast nazwy "Ciekawa puszka" sprecyzujmy - "Metalowa puszka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lively74 Napisano 31 Maj 2021 Autor Share Napisano 31 Maj 2021 Dziękuję za korektę. Przedmiot prezentowany to złota bransoleta zrubinami i diamentami. Złoto prawdopodobnie 22 karaty-tak oszacował jubilerka, prawdobodobnie ręczna robota. Nic nie powiedziała na temat oznaczenia na zapięciu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 31 Maj 2021 Share Napisano 31 Maj 2021 A nie jest to podwójne nabite liczba i ct- karat? Np 8 ct co by dawało złoto próby 333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lively74 Napisano 31 Maj 2021 Autor Share Napisano 31 Maj 2021 Też tak myślałam. W zakładzie jubilerskim zrobiono próbę i wyszlo im ze 22 karaty. Nie mam pojęcia co oznacza oznakowanie na zapięciu. Jestem umówiona na wycenę, ale ciekawość mnie zjada, no i myślę, ze lepiej też coś wiedzieć samemu. Uprzedzę, że nie handluję biżuterią ( przeczytałam odpowiedni temat :) )-bransoletka jest moja prywatna( skarby pokoleniowe ) . Wrzucę zdjęcie całej bransolety-może będzie łatwiej coś skojarzyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 31 Maj 2021 Share Napisano 31 Maj 2021 Teraz lepiej widać. Może 18 karat a to daje próbę 750 a to już lepiej pasuje do rubinów. 8 karat bardziej do granatów. Żadnych innych punc nie ma nigdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lively74 Napisano 31 Maj 2021 Autor Share Napisano 31 Maj 2021 Nic nie ma-tylko to tajemnicze oznaczenie na zapięciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 31 Maj 2021 Share Napisano 31 Maj 2021 Możesz zrobić wyraźne zdjęcia wszystkich bić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lively74 Napisano 31 Maj 2021 Autor Share Napisano 31 Maj 2021 Spróbuje jutro przy swietle dziennym zrobic cos bardziej czytelnego-teraz to co mam-może jak się powiększy to bedzie lepiej widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
lively74
Mam prośbę-czy może ktoś zidentyfikować bliżej oznaczenia na bransoletce?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.