lively74 Napisano 31 Maj 2021 Napisano 31 Maj 2021 Mam prośbę-czy może ktoś zidentyfikować bliżej oznaczenia na bransoletce?
Czlowieksniegu Napisano 31 Maj 2021 Napisano 31 Maj 2021 Nie umieszczamy w nazwach tematów sformułowań: "Proszę o ID", "coś do ID", "ID", "Identyfikacja" czy "Do identyfikacji", "dziwny", "ciekawy" i podobnych. Zamiast tego staramy się opisać w miarę dokładnie prezentowany przedmiot. Zamiast nazwy "Ciekawa puszka" sprecyzujmy - "Metalowa puszka"
lively74 Napisano 31 Maj 2021 Autor Napisano 31 Maj 2021 Dziękuję za korektę. Przedmiot prezentowany to złota bransoleta zrubinami i diamentami. Złoto prawdopodobnie 22 karaty-tak oszacował jubilerka, prawdobodobnie ręczna robota. Nic nie powiedziała na temat oznaczenia na zapięciu .
Tyr Napisano 31 Maj 2021 Napisano 31 Maj 2021 A nie jest to podwójne nabite liczba i ct- karat? Np 8 ct co by dawało złoto próby 333
lively74 Napisano 31 Maj 2021 Autor Napisano 31 Maj 2021 Też tak myślałam. W zakładzie jubilerskim zrobiono próbę i wyszlo im ze 22 karaty. Nie mam pojęcia co oznacza oznakowanie na zapięciu. Jestem umówiona na wycenę, ale ciekawość mnie zjada, no i myślę, ze lepiej też coś wiedzieć samemu. Uprzedzę, że nie handluję biżuterią ( przeczytałam odpowiedni temat :) )-bransoletka jest moja prywatna( skarby pokoleniowe ) . Wrzucę zdjęcie całej bransolety-może będzie łatwiej coś skojarzyć .
Tyr Napisano 31 Maj 2021 Napisano 31 Maj 2021 Teraz lepiej widać. Może 18 karat a to daje próbę 750 a to już lepiej pasuje do rubinów. 8 karat bardziej do granatów. Żadnych innych punc nie ma nigdzie?
lively74 Napisano 31 Maj 2021 Autor Napisano 31 Maj 2021 Nic nie ma-tylko to tajemnicze oznaczenie na zapięciu.
lively74 Napisano 31 Maj 2021 Autor Napisano 31 Maj 2021 Spróbuje jutro przy swietle dziennym zrobic cos bardziej czytelnego-teraz to co mam-może jak się powiększy to bedzie lepiej widać.
Pytanie
lively74
Mam prośbę-czy może ktoś zidentyfikować bliżej oznaczenia na bransoletce?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.