Skocz do zawartości
  • 0

Niezrozumiałe oznaczenie na zapięciu bransolety.

lively74

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie umieszczamy w nazwach tematów sformułowań: "Proszę o ID", "coś do ID", "ID", "Identyfikacja" czy "Do identyfikacji", "dziwny", "ciekawy" i podobnych. Zamiast tego staramy się opisać w miarę dokładnie prezentowany przedmiot. Zamiast nazwy "Ciekawa puszka" sprecyzujmy - "Metalowa puszka"

Dziękuję za korektę. Przedmiot prezentowany to złota bransoleta zrubinami i diamentami. Złoto prawdopodobnie 22 karaty-tak oszacował jubilerka, prawdobodobnie ręczna robota. Nic nie powiedziała na temat oznaczenia na zapięciu .

Też tak myślałam. W zakładzie jubilerskim zrobiono próbę  i wyszlo im ze 22 karaty. Nie mam pojęcia co oznacza oznakowanie na zapięciu. Jestem umówiona na wycenę, ale ciekawość mnie zjada, no i myślę, ze lepiej też coś wiedzieć samemu. 

Uprzedzę, że nie handluję biżuterią ( przeczytałam odpowiedni temat :) )-bransoletka jest moja prywatna( skarby pokoleniowe ) .

Wrzucę zdjęcie całej bransolety-może będzie łatwiej coś skojarzyć .

WhatsApp Image 2021-05-18 at 16.39.13.jpeg

Teraz lepiej widać. Może 18 karat a to daje próbę 750 a to już lepiej pasuje do rubinów. 8 karat bardziej do granatów. Żadnych innych punc nie ma nigdzie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie