Dzikusik74 Napisano 15 Maj 2021 Share Napisano 15 Maj 2021 Witam proszę o pomoc w identyfikacji tych dwóch fantów jedno wygląda na srebrne są jakieś punce ale nie wiem co to jest ? A drugie wygląda jak znaczek od rowera ale pewności nie mam jest napis OTELLO Z góry dziękuję bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 15 Maj 2021 Share Napisano 15 Maj 2021 Pierwsze to chyba dekielek fajki/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus73 Napisano 15 Maj 2021 Share Napisano 15 Maj 2021 Tak, to srebro próby 950, pochodzenie Francja, najpewniej od solniczki, co do tabliczki, może to być logo przedwojennej fabryki z Ostrowa Wielkopolskiego (do sprawdzenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzikusik74 Napisano 15 Maj 2021 Autor Share Napisano 15 Maj 2021 Ok no już coś więcej wiem dzięki wam gdyby coś więcej ktoś coś wiedział o tej tabliczce to proszę śmiało pisać dziękuję Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 15 Maj 2021 Share Napisano 15 Maj 2021 @Adamus73-masz rację, to znaczek od roweru wyprodukowanego w Ostrowie Wlkp. ok. r. 1935. C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Dzikusik74
Witam proszę o pomoc w identyfikacji tych dwóch fantów jedno wygląda na srebrne są jakieś punce ale nie wiem co to jest ? A drugie wygląda jak znaczek od rowera ale pewności nie mam jest napis OTELLO Z góry dziękuję bardzo za pomoc
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.