Luxor Napisano 23 Kwiecień 2021 Share Napisano 23 Kwiecień 2021 Czy jest to narzędzie czy broń. Zachował się kawałek drewnianego styliska. Bagno robi swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 23 Kwiecień 2021 Share Napisano 23 Kwiecień 2021 Czołem. Godzinę temu, Luxor napisał: Czy jest to narzędzie czy broń W pierwszej kolejności - narzędzie - siekiera berlińska. Ale w potrzebie może być - również - bronią. pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbieracz46328 Napisano 24 Kwiecień 2021 Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Mam 5 sztuk wykopałem zainteresowany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxor Napisano 24 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Dziękuję, ale nie mogę znaleźć żadnych artykułów ani informacji na temat rzeczonej siekiery. Czy można liczyć na ciut więcej informacji? Będę wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxor Napisano 24 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Nie dziękuję, ale nie jestem zainteresowany, ale skoro tak to sześć sztuk brzmi lepiej niż pięć. Zbieracz 46328 zainteresowany? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbieracz46328 Napisano 24 Kwiecień 2021 Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxor Napisano 24 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2021 No i fajnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 24 Kwiecień 2021 Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Czołem. 1 godzinę temu, Luxor napisał: Czy można liczyć na ciut więcej informacji? Chętnie - ale co można jeszcze o tej siekierze - np. - powiedzieć...? pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 24 Kwiecień 2021 Share Napisano 24 Kwiecień 2021 24 minuty temu, toyotomi napisał: Czołem. Chętnie - ale co można jeszcze o tej siekierze - np. - powiedzieć...? Np. ;) Ps. Miałem kiedyś podręcznik z linku poniżej ale dałem w prezencie do izby pamięci https://archiwum.allegro.pl/oferta/siekiera-lesna-1948-r-i7199633617.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxor Napisano 24 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Wielki szacunek i podziękowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 24 Kwiecień 2021 Share Napisano 24 Kwiecień 2021 2 godziny temu, takafura napisał: Np. ;) Czemu nie...? - jeżeli kogoś interesują PRL-owskie branżowe normy siekier z 1982-go roku. To mogę wkleić cały dziennik ustaw - chociaż - uważam to za zbyteczne. pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxor Napisano 25 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2021 Wydaje mi się, że to forum służy w jakiejś mierze do poszerzania wiedzy w zakresie wielu tematów dotyczących różnych eksponatów bez względu na ich pochodzenie i okres ich używalności . Każda wiedza jest przydatna, więc po co ta ignorancja. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 25 Kwiecień 2021 Share Napisano 25 Kwiecień 2021 3 godziny temu, Luxor napisał: Wydaje mi się, że to forum służy w jakiejś mierze do poszerzania wiedzy w zakresie wielu tematów dotyczących różnych eksponatów bez względu na ich pochodzenie i okres ich używalności . Każda wiedza jest przydatna, więc po co ta ignorancja. Pozdro. Nie rozumiesz kontekstu. Kiedyś byłem świadkiem sporu dwóch użytkowników forum of road - temat dotyczył zasadności przestrzegania załącznika "J" przy budowie klatek bezpieczeństwa. Nowy forumowicz kpił z wiedzy i praktycznego doświadczenia starego użytkownika. Ktoś go wyprowadził z niewiedzy informując że kwestionuje rady ubiegłorocznego mistrza Polski w RMPST :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxor Napisano 25 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2021 Spoko. Rozumiem, lecz nie do końca mi po drodze do sytuacji, w których urządza się kpiny z innych. Ktoś wstawia post z informacją o eksponacie i tyle, na ch... j komentarze. Nie to żebym był urażony. Taka sytuacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 25 Kwiecień 2021 Share Napisano 25 Kwiecień 2021 Czołem. Zostałem - tak mi się wydaje - wezwany do tablicy. Z braku funduszy na adwokatów - odpowiem sam. 30 minut temu, Luxor napisał: nie do końca mi po drodze do sytuacji, w których urządza się kpiny z innych. Gdzie tutaj widzisz - jakąkolwiek - kpinę...? - pytam grzecznie. Prostota stwierdzeń i pytań, powinna być zrozumiana dla średio-ograniętego - nic więcej. A jak Ci nie po drodze - to zmień kierunek lub drogę. Nikt na siłę nie trzyma. 37 minut temu, Luxor napisał: na ch... j komentarze. Każdy komentarz jest - dobrowolny - nikt z tych "usług" nie czerpie korzyści materialnych. Chcesz - cokolwiek - wymagać. Udaj się do rzeczoznawcy, wystawi rachunek. 38 minut temu, Luxor napisał: Nie to żebym był urażony. Oczywiście - ale okrutnie zniesmaczony, zawiedzony i w ogóle zdemotywowany tym forum. A własnej dupy nie chce się ruszyć i wygoglować - "siekierę berlińską". No chyba że możliwości przerastają - to przepraszam. 42 minuty temu, Luxor napisał: Spoko. Rozumiem Nic nie rozumiesz, ani nie pojmujesz - mentalność roszczeniowa nie puści. ------------- Nie bierz tego do siebie - nie jesteś w tym sam. Chyba mi się nie chce pozdrowić. Co - praktycznie - czynię po każdym wpisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxor Napisano 25 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2021 Ładnie ujęte. Ja jednak pozdrowię. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Luxor
Czy jest to narzędzie czy broń. Zachował się kawałek drewnianego styliska. Bagno robi swoje
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.