Skocz do zawartości
  • 0

Element pojazdu?

karol123

Pytanie

Napisano

Witam

czy może ktoś określić od czego to może być lub co to jest?

waga: +\- 70kg

wielkość : +\- 60cm

ma śruby na których jest producent : E S K A

D85FE974-B8DD-4DD2-9C07-DE6BBDA71B89.jpeg

4A6BAAA8-8B42-4967-9B5F-8D7751FCB55F.jpeg

D5693D25-6452-4800-9897-B259DA9DB684.jpeg

A9F1DB2B-5228-474E-B0DB-5EB381F096E9.jpeg

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Docisk sprzęgła z obudową od enerdowskiego  ciągnika Fortschritt ZT 300. Śruby z oznaczeniem ESKA produkowano w byłej NRD.

Napisano
15 minut temu, predi888 napisał:

element zwolnicy ale od czego to niech się mądrzejsi wypowiedzą

Dziękuje za odp. Już coś więcej wiem?

Napisano
59 minut temu, karol123 napisał:

no ze to jest element zwolnicy, nic wiecej.

No a według mnie zwolnica to nie jest, wyglądem przypomina docisk sprzęgła, może mechanizm włączania i rozłączania napędu. Pozdro

Napisano

Szybki55 masz prawdopodobnie słuszność , zwolnica to na pewno nie jest  , docisk tak samo ale widać elementy rozłączające jak i załączające napęd w postaci 3 haków na sprężynach , wygląda jak załączanie na skutek ruchu obrotowego gdzie haki ruchem odśrodkowym napinają sprężyny i coś załączają, a w skutek zmniejszenia ruchu obrotowego wyłączają urządzenie . Jest to można nazwać sprzęgło samo sprzęgające się . Mam w moim aucie cusik podobnego , z uwagi że auto kompletnie nie ma pedału sprzęgła . Zasprzęglenie następuje automatycznie naciskając pedał gazu i zwiększając obroty silnika . Mają to takie mikrosamochody jak Aixam, Ligier, Chatenet, Microcar, Mega czy Casalini.

Napisano
2 godziny temu, Landszaft napisał:

I nie musi to być kompletnie od pojazdu a może być od jakiejś maszyny

Landszaft a co sądzisz o przemysłowym silniku elektrycznym

Napisano

Wszystko możliwe , obudowa nic nie mówi . Jeśli fotka zrobiona na złomowisku to może być od wszystkiego co ma moc !!. Marne szanse aby to zidentyfikować . Niestety złomowiska nieczęsto mają wojenne fanty a w większości zakładowe lub gospodarcze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie