karol123 Napisano 12 Kwiecień 2021 Share Napisano 12 Kwiecień 2021 Witam czy może ktoś określić od czego to może być lub co to jest? waga: +\- 70kg wielkość : +\- 60cm ma śruby na których jest producent : E S K A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wis2 Napisano 23 Kwiecień 2021 Share Napisano 23 Kwiecień 2021 Docisk sprzęgła z obudową od enerdowskiego ciągnika Fortschritt ZT 300. Śruby z oznaczeniem ESKA produkowano w byłej NRD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 12 Kwiecień 2021 Share Napisano 12 Kwiecień 2021 element zwolnicy ale od czego to niech się mądrzejsi wypowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol123 Napisano 12 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2021 15 minut temu, predi888 napisał: element zwolnicy ale od czego to niech się mądrzejsi wypowiedzą Dziękuje za odp. Już coś więcej wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 24 Kwiecień 2021 Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki55 Napisano 12 Kwiecień 2021 Share Napisano 12 Kwiecień 2021 10 godzin temu, karol123 napisał: Dziękuje za odp. Już coś więcej wiem To napisz bo mnie ciekawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol123 Napisano 13 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2021 8 godzin temu, Szybki55 napisał: To napisz bo mnie ciekawi no ze to jest element zwolnicy, nic wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki55 Napisano 13 Kwiecień 2021 Share Napisano 13 Kwiecień 2021 59 minut temu, karol123 napisał: no ze to jest element zwolnicy, nic wiecej. No a według mnie zwolnica to nie jest, wyglądem przypomina docisk sprzęgła, może mechanizm włączania i rozłączania napędu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dylan_Gd Napisano 16 Kwiecień 2021 Share Napisano 16 Kwiecień 2021 Moim zdaniem jednak docisk sprzęgła. Tak wygląda docisk do DT75. Nie taki sam, ale moim zdaniem podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 13 Kwiecień 2021 Share Napisano 13 Kwiecień 2021 Szybki55 masz prawdopodobnie słuszność , zwolnica to na pewno nie jest , docisk tak samo ale widać elementy rozłączające jak i załączające napęd w postaci 3 haków na sprężynach , wygląda jak załączanie na skutek ruchu obrotowego gdzie haki ruchem odśrodkowym napinają sprężyny i coś załączają, a w skutek zmniejszenia ruchu obrotowego wyłączają urządzenie . Jest to można nazwać sprzęgło samo sprzęgające się . Mam w moim aucie cusik podobnego , z uwagi że auto kompletnie nie ma pedału sprzęgła . Zasprzęglenie następuje automatycznie naciskając pedał gazu i zwiększając obroty silnika . Mają to takie mikrosamochody jak Aixam, Ligier, Chatenet, Microcar, Mega czy Casalini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 13 Kwiecień 2021 Share Napisano 13 Kwiecień 2021 I nie musi to być kompletnie od pojazdu a może być od jakiejś maszyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki55 Napisano 13 Kwiecień 2021 Share Napisano 13 Kwiecień 2021 2 godziny temu, Landszaft napisał: I nie musi to być kompletnie od pojazdu a może być od jakiejś maszyny Landszaft a co sądzisz o przemysłowym silniku elektrycznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 13 Kwiecień 2021 Share Napisano 13 Kwiecień 2021 Wszystko możliwe , obudowa nic nie mówi . Jeśli fotka zrobiona na złomowisku to może być od wszystkiego co ma moc !!. Marne szanse aby to zidentyfikować . Niestety złomowiska nieczęsto mają wojenne fanty a w większości zakładowe lub gospodarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Boży Napisano 14 Kwiecień 2021 Share Napisano 14 Kwiecień 2021 Jest to wyłąlcznik odśrodkowy do rozruchu silnika elektrycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 14 Kwiecień 2021 Share Napisano 14 Kwiecień 2021 Hamulec silnika windy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
karol123
Witam
czy może ktoś określić od czego to może być lub co to jest?
waga: +\- 70kg
wielkość : +\- 60cm
ma śruby na których jest producent : E S K A
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.