Tyr Napisano 7 Marzec 2021 Napisano 7 Marzec 2021 Raczej nie 70-te wydaje się być wcześniejsze. W 70tych to albo by ze znalu odlano, albo alu wyklepano i pomalowano... To raczej robota grawerska i nie podejrzewam by masowa. Bita z kontry przez zaklepanie srebrnej (kolor) tarczki w miedzianym krążku, nakrętka kombinowana przez dodanie jakiejś nakrętki od śruby. Ja bym obstawiał bardziej zaraz powojenne wykonanie lub dużo mniejsze prawdopodobieństwo, że współczesne.
kundel Napisano 7 Marzec 2021 Autor Napisano 7 Marzec 2021 kumpel znalazł emblemat w skrzynce z narzędziami, nic więcej o jej pochodzeniu nam nie wiadomo
lukasz-41 Napisano 7 Marzec 2021 Napisano 7 Marzec 2021 A duże toto jest? Mnie najbardziej przypomina ozdobny nit do ubrania.
kundel Napisano 8 Marzec 2021 Autor Napisano 8 Marzec 2021 Dzisiaj rozmawiałem z kumplem od którego dostałem emblemat i on podejrzewa że może to być emblemat przewodnika po Gdańsku.
Pytanie
kundel
Witam proszę o pomoc w identyfikacji emblematu.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.