perkuncanada Napisano 5 Luty 2021 Share Napisano 5 Luty 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 Czołem. 16 minut temu, perkuncanada napisał: kupile ten bagnet z tajwanu wlasciciel twierdzil ze jest to prototyp To Cię właściciel zrobił w balona - zażądaj zwrotu pieniędzy. 17 minut temu, perkuncanada napisał: jest to prototyp Jakiego bagnetu...? 18 minut temu, perkuncanada napisał: na klindze jest data 1897 Raczej - 1879 - ale to detal. 18 minut temu, perkuncanada napisał: na bagnecie nie widac zadnch przerobek okladzina na raczce jest wykonana perfect z brazu.....caly bagnet wyglada solidnie nie ma zadnych znakow przerobek i zmian w konstrukcji bagnetu Jaka solidność / jakie zmiany / jakie i w czym pzreróbki...? Wybacz - ale teraz to już bredzisz. ---------------- Osobiście kończę aktywność w tym temacie - szkoda mojego czasu. pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 Wczesny Denix albo coś w ten deseń. Lata 70te XX wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 5 Luty 2021 Share Napisano 5 Luty 2021 Czołem. Krag Jorgensen. pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bert.F Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 Chylę Czoło Stanisławie. Jakiś dziwny jak na M.1915. Okładziny, spasowanie elementów, odwrotnie zatrzask, pochwa, a nie jest to jakaś "twórczość ludowa"? pzdr. Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 Czołem Robercie. 6 godzin temu, bert.F napisał: Jakiś dziwny jak na M.1915 Za dużo nieprawidłowości, aby coś więcej o nim napisać - chociaż konstrukcyjnie to duński "Krag" W oryginale - 6 godzin temu, bert.F napisał: a nie jest to jakaś "twórczość ludowa"? To nie jest wykluczone - na bazie oryginalnych części - doróbka. A i zdjęcie wygląda na "odwrotkę" Nie mam pojęcia - o co tu biega...? pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkuncanada Napisano 6 Luty 2021 Autor Share Napisano 6 Luty 2021 18 hours ago, perkuncanada said: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 Czołem. W oryginale, duński - Krag–Jørgensen M1915, for Gevær M/89. Powinien być tak oznaczony - Przy prezentowanym bagnecie to jakaś "twórczość własna". pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bert.F Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 "Krag" był produkowany z jednej odkuwki i tylko okładziny były oddzielnie montowane, zwróć uwagę Stanisławie na szczegóły wykończenia , przy jelcu, zatrzasku , głowicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reyer8 Napisano 9 Luty 2021 Share Napisano 9 Luty 2021 podepne sie , bo moze komus sie przyda to co napisze w drugiej cześci mojego wpisu... co do bagnetu to -nie powiem jakie powinien mieć wymiary,,bo nie wiem -nie powiem jaki powinien byc na nim rok produkcji ,,bo nie wiem_ -nie powiem ci z jakiego jest metalu wykonany,,bo nie wiem -od powyższych jest spec Toyotomi ale poiwem ci że...na 100% bagnet to kopia..(a miałem w rekach bardzo duzo białej ).jak ktos wczesniej napisał ,źle spasowana całość,wg mnie materiał(metal postarzany),,,jesli kupiłeś w Tajlandii to ostatnio stamtąd pojawia sie na miedzynarodowym eBay, bardzo duzo produkcji militarnej,,kopii,,bagnety, szable , sztylety, odzanki, emblemety na hełmy,,i są dośc dobrze wykonane,,coraz lepiej...i uwież mi że nie kupisz tam okazyjnie orginału.jesli dałeś 50-60dolarów to okey bo tyle to kosztuje jakiś spory nóż ale mysle ze dałeś duzo wiecej, bo sama wysylka z Tajlandii kosztuje nie mało. a teraz mała wskazówka ..poniżej pokazałem 4 zdjecia ,,,2 pierwsze ukazują grawerunek na grzbiecie głownii,,głownii kopii,,,zdjecia nr 3 i 4 to grawerunki orginałow...porownaj swoj grawerunek do tych zdjeci i bedziesz miał odpowiedz do ktorej grupy zalicza sie twoj grawer a nawet odcien metalu głownii..to wskazówka dla wielu chetnych kupujacych podobne przedmoty... ja nie zrobie montażu moich zdjec z twoim bo nie mam na to czasu i nie umiem, ale jesli poprosisz Toyotomi to ,On ci ładnie to zmontuje i sobie porownasz,,moje zdjecia grawerów i twoj grawerunek.. jakos z rok temu widzialem jak ludziska bili sie o szable AN (Napoleonska), na ałłegro,,,ewidentna kopia ale ładnie postarzana,,mosiądze patynowane,głownia ładnie postarzana ,sygnatury nawet ładnie wykonane ale grawerunek oczywiscie spiepszony,,,cena była tylko troche nizsza od orginału,,,tylko poratulować i sprzedawcy i kupującym,,, wiec ludziska uważajcie co kupujecie , bo swoje ciezkie pieniadze wpakujecie w jakis szmelc.... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reyer8 Napisano 9 Luty 2021 Share Napisano 9 Luty 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 6 Luty 2021 Share Napisano 6 Luty 2021 Czołem. Wszystko jasne Robercie, ale jak właściciel nie ma zamiaru się odezwać. I choć trochę napisać - co / gdzie / kiedy...? - to nic więcej nie poradzimy. -------------- Z tych zdjęć można jedno powiedzieć - produkt garażowy. pzdr. stani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkuncanada Napisano 6 Luty 2021 Autor Share Napisano 6 Luty 2021 kupile ten bagnet z tajwanu wlasciciel twierdzil ze jest to prototyp jest to mozlive na klindze jest data 1897 na bagnecie nie widac zadnch przerobek okladzina na raczce jest wykonana perfect z brazu .pochwa do bagnetu jest metalowa bardzo dobrze dopasowana do bagnetu caly bagnet wyglada solidnie nie ma zadnych znakow przerobek nie widac zadnych przerobek i zmian w konstrukcji bagnetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
perkuncanada
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.