Skocz do zawartości
  • 0

bagnet

perkuncanada

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem.

16 minut temu, perkuncanada napisał:

kupile ten bagnet z tajwanu wlasciciel twierdzil ze jest to prototyp

To Cię właściciel zrobił w balona - zażądaj zwrotu pieniędzy.

17 minut temu, perkuncanada napisał:

jest to prototyp

Jakiego bagnetu...?

18 minut temu, perkuncanada napisał:

na klindze jest data 1897

Raczej - 1879 - ale to detal.

18 minut temu, perkuncanada napisał:

na bagnecie nie widac zadnch przerobek okladzina na raczce jest wykonana perfect z brazu.....caly bagnet wyglada solidnie nie ma zadnych znakow przerobek i zmian w konstrukcji bagnetu

Jaka solidność / jakie zmiany / jakie i w czym pzreróbki...?

Wybacz - ale teraz to już bredzisz.

----------------

Osobiście kończę aktywność w tym temacie - szkoda mojego czasu.

pzdr.

stani

Czołem Robercie.

6 godzin temu, bert.F napisał:

Jakiś dziwny jak na M.1915

Za dużo nieprawidłowości, aby coś więcej o nim napisać - chociaż konstrukcyjnie to duński "Krag"

W oryginale - 

1_krag..thumb.JPG.58ff41500533fe609cb4559f3ff1b33c.JPG

6 godzin temu, bert.F napisał:

a nie jest to jakaś "twórczość ludowa"?

To nie jest wykluczone - na bazie oryginalnych części - doróbka. 

A i zdjęcie wygląda na "odwrotkę" 

1.1_krag.thumb.jpg.3f438a8ef0ee59e24d60d7ead50fea1d.jpg

Nie mam pojęcia - o co tu biega...?

pzdr.

stani

"Krag" był produkowany z jednej odkuwki i tylko okładziny były oddzielnie montowane, zwróć  uwagę Stanisławie na szczegóły wykończenia , przy jelcu, zatrzasku , głowicy

podepne sie , bo moze komus sie przyda to co napisze w drugiej cześci mojego wpisu...

co do bagnetu to

-nie powiem jakie powinien mieć wymiary,,bo nie wiem

-nie powiem jaki powinien byc na nim rok produkcji ,,bo nie wiem_

-nie powiem ci z jakiego jest metalu wykonany,,bo nie wiem

-od powyższych jest spec Toyotomi

ale poiwem ci że...na 100% bagnet to kopia..(a miałem w rekach bardzo duzo białej ).jak ktos wczesniej napisał ,źle spasowana całość,wg mnie materiał(metal postarzany),,,jesli kupiłeś w Tajlandii  to ostatnio stamtąd pojawia sie na miedzynarodowym eBay, bardzo duzo produkcji militarnej,,kopii,,bagnety, szable , sztylety, odzanki, emblemety na hełmy,,i są dośc dobrze wykonane,,coraz lepiej...i uwież mi że nie kupisz tam okazyjnie orginału.jesli dałeś 50-60dolarów to okey bo tyle to kosztuje jakiś spory nóż ale mysle ze dałeś duzo wiecej, bo sama wysylka z Tajlandii kosztuje nie mało.

a teraz mała wskazówka ..poniżej pokazałem 4 zdjecia ,,,2 pierwsze ukazują grawerunek na grzbiecie głownii,,głownii kopii,,,zdjecia nr 3 i 4 to grawerunki orginałow...porownaj swoj grawerunek do tych zdjeci i bedziesz miał odpowiedz do ktorej grupy zalicza sie twoj grawer a nawet odcien metalu głownii..to wskazówka dla wielu chetnych kupujacych podobne przedmoty...

ja nie zrobie montażu moich zdjec z twoim bo nie mam na to czasu i nie umiem, ale jesli poprosisz Toyotomi to ,On ci ładnie to zmontuje i sobie porownasz,,moje zdjecia grawerów i twoj grawerunek..

jakos z rok temu widzialem jak ludziska bili sie o szable AN (Napoleonska), na ałłegro,,,ewidentna kopia ale ładnie  postarzana,,mosiądze patynowane,głownia ładnie postarzana ,sygnatury nawet ładnie wykonane ale grawerunek oczywiscie spiepszony,,,cena była tylko troche nizsza od orginału,,,tylko poratulować i sprzedawcy i kupującym,,,

wiec ludziska uważajcie co kupujecie , bo swoje ciezkie pieniadze wpakujecie w jakis szmelc....

Pozdrawiam

Czołem.

Wszystko jasne Robercie, ale jak właściciel nie ma zamiaru się odezwać.

I choć trochę napisać - co / gdzie / kiedy...? - to nic więcej nie poradzimy.

--------------

Z tych zdjęć można jedno powiedzieć - produkt garażowy.

pzdr.

stani.

kupile ten bagnet z tajwanu wlasciciel twierdzil ze jest to prototyp jest to mozlive na klindze jest data 1897 na bagnecie nie widac zadnch przerobek okladzina na raczce jest wykonana perfect z brazu .pochwa do bagnetu jest metalowa bardzo dobrze dopasowana do bagnetu  caly bagnet wyglada solidnie nie ma zadnych znakow przerobek nie widac zadnych przerobek i zmian w konstrukcji bagnetu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie