Tyr Napisano 31 Styczeń 2021 Napisano 31 Styczeń 2021 Herb tępa podkowa litery w gotyku raczej maniera z 18 - 19 wiek. Szlachecka korona rangowa pięciopałkowa. Szable mogą świadczyć o wojskowym zawodzie posiadacza.
karpik Napisano 31 Styczeń 2021 Napisano 31 Styczeń 2021 51 minut temu, Tyr napisał: Herb tępa podkowa litery w gotyku raczej maniera z 18 - 19 wiek. Szlachecka korona rangowa pięciopałkowa. Szable mogą świadczyć o wojskowym zawodzie posiadacza. Tyr. Nie Tępa Podkowa. W tarczy herbowej podkowa, krzyż i szable. Nie można sobie wyciągnąć z tarczy elementu tylko po to żeby do id. się zgadzało a do innego atrybutu z tarczy wymyślać osobne historie. Czasem minimalne różnicę w budowie herbu oznaczają, że rodziny nie mają ze sobą nic wspólnego, a tu takie salto wykonałeś . Ps. Tynktura mówi, że tło tarczy jest czerwone.
Mer7 Napisano 31 Styczeń 2021 Autor Napisano 31 Styczeń 2021 4 minuty temu, Tyr napisał: To nie rżyj tylko znajdź taki herb... Teraz mam jeszcze więcej niejasności
karpik Napisano 31 Styczeń 2021 Napisano 31 Styczeń 2021 A ty jak nie masz bladego pojęcia to siedź cicho. Nawet mi do głowy nie przyszło, żeby szukać tego herbu. Zainteresowany nawet pożądanych zdjęć nie wrzucił, nie mówiąc o napisaniu czegokolwiek o pochodzeniu tłoka. Jaki sens mojego szukania jeżeli może np. jego kolega kupił to na targu we Francji?
Tyr Napisano 31 Styczeń 2021 Napisano 31 Styczeń 2021 Ważne że ty masz pojęcie. Ani w niemieckich ani francuskich ani polskich herbach takie zestawienie nie występuje.
sqr Napisano 31 Styczeń 2021 Napisano 31 Styczeń 2021 Godzinę temu, karpik napisał: A ty jak nie masz bladego pojęcia to siedź cicho. Nawet mi do głowy nie przyszło, żeby szukać tego herbu. Zainteresowany nawet pożądanych zdjęć nie wrzucił, nie mówiąc o napisaniu czegokolwiek o pochodzeniu tłoka. Jaki sens mojego szukania jeżeli może np. jego kolega kupił to na targu we Francji? Racja, takie wylizane tłoczki można kupić na różnego rodzaju targach/aukcjach, i często nie mają one wiele wspólnego z rzeczywistością. P. S. Są na tym forum przypadki, którym nie idzie nic przetłumaczyć, bo uważają się za alfę i omegę w każdej dziedzinie .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.