bialawy Napisano 19 Październik 2020 Share Napisano 19 Październik 2020 Wpadł w ręce guzik z napisem LAMBERG. Średnica ok 17mm. W necie nie mogę póki co nić ciekawego na jego temat znaleźć, a sądzę że to raczej stary guzik chociażby patrząc na kształt dziurek. Gdyby coś, ktoś, kiedyś na jego temat powiedział, to będę wdzięczny :-), Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 19 Październik 2020 Autor Share Napisano 19 Październik 2020 Znalazłem gdzieś informację, że Lamberg to podobno inne oznaczenie Sankt Petersburg Potwierdzi to ktoś? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 19 Październik 2020 Share Napisano 19 Październik 2020 СПБ czyli SPB to oznaczenie St. Petersburg. Lamberg to pewnie nazwisko wytwórcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 19 Październik 2020 Autor Share Napisano 19 Październik 2020 Poszedłem dalej i trafiłem na takie cudo które jest identyczne z moim... http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=auto&tl=pl&u=https%3A%2F%2Fcoberu.ru%2Fauctions%2F569025%2F Pozdawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazioW24 Napisano 20 Październik 2020 Share Napisano 20 Październik 2020 Gaciowy,a Lamberg to przeważnie Lwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 20 Październik 2020 Autor Share Napisano 20 Październik 2020 Ale trzeba przyznać że forma wykonania otworów w guziku ciekawa. Jeżeli taka była forma to otwory wyglądają jak przebijane ostrym szpicem. Nie spotkałem tak ciekawych dziurek A skąd ta informacja że przeważnie Lwów? Tak z ciekawości. Bo na tamtej stronie z aukcji napisane że początek XX w. Z góry dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazioW24 Napisano 20 Październik 2020 Share Napisano 20 Październik 2020 Pomyłka sorry Lemberg to Lwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.