Skocz do zawartości

"Polskie Pociągi Pancerne 1921-1939"

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Autor jest oki, to i opracowanie, jak myślałem. Potem trzeba będzie poczekać wg. kolejności na tom I. Okres 1919- 1921.

A opracowanie załapuje III Powstanie Śląskie?.

Napisano

Zakupiłem, dotarło, przejrzałem, biorę się za dogłębne studiowanie. Reasumujące praca monumentalna, polecam każdemu miłośnikowi polskiej broni pancernej oraz kolejnictwa (a w tym przypadku szło to w parze?). Ale jedna malutka uwaga, po zapowiedziach spodziewałem się porządnej monografii pociągów pancernych WP a to jest bardziej album, tym niemniej gorąco polecam jako uzupełnienie innych pozycji tyczących tegoż tematu. Super opracowanie, warto nabyć.

Napisano

Ufff, nocka nie przespana, "Polskie Pociągi Pancerne 1921-1939" częściowo przestudiowane. Podkreślam jeszcze raz, super opracowanie jakiego jeszcze nie było, Wielki Szacunek dla Autora. Kompedium wiedzy na powyższy temat, fotografie i rysunki w mega jakości. Jeżeli podobnie ma wyglądać zapowiadana nowa seria "Pojazdy Wojska Polskiego" to będzie to rewelacja. 

• 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie