Huby71 Napisano 24 Maj 2020 Share Napisano 24 Maj 2020 Proszę o identyfikację niedawno nabytej na pchlim targu mosiężnej klamry. Nie mogłem znaleźć informacji w internecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo83 Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 Wykonana na wzór klamry MW samoróbka.Oczywiście nie całkiem chałupnicza. Zauważ że to odlew noszący ślady średnio dokładnej obróbki. Ot czyjś autorski projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huby71 Napisano 27 Maj 2020 Autor Share Napisano 27 Maj 2020 Dziękuję za odpowiedź. Mnie również ta klamra skojarzyła się z klamrą MW. Zastanawiam się czy nie mogła by to być próbna klamra, projekt do późniejszej większej serii. SOW - Śląski Okręg Wojskowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edmundo Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 Godzinę temu, Huby71 napisał: Zastanawiam się czy nie mogła by to być próbna klamra, projekt do późniejszej większej serii. SOW - Śląski Okręg Wojskowy? Bardzo wątpliwe, może bardziej przymierzano się do powołania morskiej/portowej Straży Przemysłowej pod nazwą powiedzmy że "Straż czy też Służba Ochrony Wybrzeża" stąd litery SOW i podobieństwo do klamry MW ale to tylko moje daleko idące przypuszczenia. Nigdy wcześniej nie widziałem takowej klamry i być możliwe że kolo83 ma rację iż jest to czyjś autorski projekt, tylko czym miały być te litery ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huby71 Napisano 27 Maj 2020 Autor Share Napisano 27 Maj 2020 Ciekawe sugestie. Bardzo dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Huby71
Proszę o identyfikację niedawno nabytej na pchlim targu mosiężnej klamry. Nie mogłem znaleźć informacji w internecie.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.