Witek05 Napisano 18 Luty 2020 Napisano 18 Luty 2020 Taka oto czapka Waffen SS czy waszym zdaniem jest autentyczna ?? Podejrzane dla mnie w niej jest to że brakuje wewnetrznego obszycia, zostało wyrwane na którym zawsze są nabite jakieś numery nazwa producenta itp.
Slajmi130 Napisano 19 Luty 2020 Napisano 19 Luty 2020 allgemaine ss Rzeczywiście wyrwany potnik jak i wszywka z producentem i można mieć co do tego obawy, gapa z nalotem jak od mosiądzu (były takie orły???) i daszek taki nijaki taki. Ale wyrokować nie mogę bo aż tak dobrze się nie znam
Slajmi130 Napisano 19 Luty 2020 Napisano 19 Luty 2020 masz rację pasek albo sznur to także bardzo charakterystyczna rzecz w tej czapce. Ten orzeł mnie absolutnie martwi, ze względu na nalot
Witek05 Napisano 19 Luty 2020 Autor Napisano 19 Luty 2020 Tak wygląda orzeł i czaszka, martwi cię ten nalot dlatego że orzeł jest wykonany z mosiądzu ??
bsam20 Napisano 19 Luty 2020 Napisano 19 Luty 2020 Orły i czachy byly z mosiądzu srebrzonego. Większość chyba z alu, ale były i takie. Gorzej wygląda ten nalot. Mosiądz, brąz itp raczej nie koroduje w ten sposób. Coś to lipą podjeżdża, ale to tylko moje zdanie.
Tyr Napisano 19 Luty 2020 Napisano 19 Luty 2020 Mogło by tak w odpowiednich warunkach skorodować- grynszpan. Całość po fotkach wygląda dobrze. Jedynie materiał jest bez widocznego splotu sukna. Czapka dla szeregowych i podoficerów. Poszukaj schirmmütze allgemeine ss fuer soldaten und unteroffizieren.
Pytanie
Witek05
Taka oto czapka Waffen SS czy waszym zdaniem jest autentyczna ?? Podejrzane dla mnie w niej jest to że brakuje wewnetrznego obszycia, zostało wyrwane na którym zawsze są nabite jakieś numery nazwa producenta itp.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.