formoza58 Napisano 29 Grudzień 2019 Share Napisano 29 Grudzień 2019 https://www.gdanskstrefa.com/gdybysmy-o-nich-zapomniec-mieli-ty-boze-zapomnij-o-nas/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Grudzień 2019 Share Napisano 29 Grudzień 2019 https://ciekawostkihistoryczne.pl/2017/11/11/oni-wszyscy-sa-psami-musza-zginac-bestialskie-zbrodnie-rosjan-na-polakach-ktorzy-walczyli-o-wolnosc-18/#4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Grudzień 2019 Share Napisano 29 Grudzień 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Grudzień 2019 Share Napisano 29 Grudzień 2019 No i kara Boska go dosięgła;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Grudzień 2019 Share Napisano 29 Grudzień 2019 Dla ówczesnych mała pociecha... A jakby na to nie patrzeć, nie był jedynym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Grudzień 2019 Share Napisano 29 Grudzień 2019 Nie wiem, ale jakąś dziwną paralelę dostrzegam między Piusem VI i komisarzami UE. Do niego i do nich latają ze skargami a oni wiedzą co dla nas najlepsze;) Sorki za oftopic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Grudzień 2019 Share Napisano 29 Grudzień 2019 Znakomita większość Twoich wpisów to OT, więc jakoś nie czuję się zdziwiony.. Jakoś tak się stało, że Watykan standardowo potępiał i krytykował polskie powstania narodowe... Podobnie, jak nakazywał podporządkowanie się zaborcom "Coś" nawet Słowacki wspominał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Grudzień 2019 Share Napisano 29 Grudzień 2019 Też sądzisz, że w Watykanie działali agenci wpływu zaborców i nasi od zaborczego koryta odstawiani przez powstania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Grudzień 2019 Share Napisano 29 Grudzień 2019 Nie, nic takiego nie napisałem. Napisałem "tylko", że niepodległa Polska przegrała z monarchiami, gdzie król to bezapelacyjny władca z namaszczeniem Boga i Watykanu. W sumie nie wiem, co ważniejsze z tych dwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.