Lygi_Cybinka Napisano 28 Listopad 2019 Share Napisano 28 Listopad 2019 Jak w tytule. Muzeum Wojska Polskiego. Co sadzicie o takim traktowaniu eksponatów? Mi chyba do głowy by nie przyszło by wbijać gwoździe w okładki bagnetu, ale ja nie jestem konserwatorem muzealnym tylko kolekcjonerem amatorem zatem może tak trzeba? (Przepraszam za jakość zdjęcia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 28 Listopad 2019 Share Napisano 28 Listopad 2019 Standardowo mażą tam z tego co widziałem białą farbą.Taka przybita blacha to już chyba pamiątka z zamierzchłych muzealnych czasów.Z drugiej strony lepsze dwie dziury w okładkach niż nabijanie na bagnecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 28 Listopad 2019 Share Napisano 28 Listopad 2019 Gdzieś dwa, trzy lata temu chodząc po salach MWP poklepałem lufę armaty ponoć z XVII w., a tu jak nie wyskoczy, z ciemnego kąta, jakaś kobieta z wrzaskiem, że armatę mogę zniszczyć, aż się przestraszyłem, choć bojaźliwy zdecydowanie nie jestem. Może zazdrosna była? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Listopad 2019 Share Napisano 28 Listopad 2019 Zazdrośnica, lufa była pewnie zgrabniejsza od niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.