Skocz do zawartości

Garretta 250 jaka cewka?

waszka678

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam .Mam do was pytanie jaką cewkę wybrać do garretta ? Chcę poprawić osiągi bo mam tą małą oryginalna cewkę . Chodzę większość po lasach .

Napisano

Każdy duży Mars i każdy duży Nel będzie dobry. Jeśli wyrwiesz tanią używkę to spoko. Jednak ze cenę nowej cewki można kupić cały wykrywacz lepszy od najlepiej skonfigurowanego Ace.

Napisano

każda większa cewka będzie dobra, org garretta 12 x9 cc jest ok  i masa i osiągi, od euroace dd tez jest ok choć troszkę mniejsza o cal, a te większe np Nell 13 jest spoko, tylko  zaczyna się kopanie dziur oraz obniżanie czułości, bo kanarek zaczyna popierdywać.  Kup cewkę używaną, bo nowa to coś  ok 600pln  a sumując uzywany ace 250 za ok 650-700pln + koszt nowej cewki to mi w sumie nokta simplex wychodzi ? 

• 2 months later...
Napisano

Czestar, ze zdjęć widać, że Ty to z patelnią latasz ?. Próbowałeś tej Karmy osobiście czy gdybasz ? Jak dla mnie największym jej atutem jest cena i dostępność, ale jakość wykonania (trwałość) i współpraca z Ace 250 (wzbudzanie,osiągi) to nadal zagadka, choć piszesz, że zasięgi wzrosną.I tak przy okazji (do praktyków) - jak się ma przy takiej zmianie zużycie baterii ( + , - , b/z ) ?

Napisano
14 godzin temu, wojtek780412 napisał:

Próbowałeś tej Karmy osobiście czy gdybasz ?

Nie tej nie,ale też  wcześniej myślałem o zakupie tej cewki.Tą co mam kupiłem za 500 z groszami, ma ten minus że jest ciężka ,ale robote robi.A jeśli chodzi o baterie to nie zauważyłem  dużej różnicy.

• 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie