Erih Napisano 18 Wrzesień 2019 Napisano 18 Wrzesień 2019 jak w temacie- niemiecki kanister 5l, kolor szaro rdzawy,;) poza przetłoczeniami brak widocznych oznaczeń (ale szukałem tylko z grubsza). Jaki może być okres produkcji? NRD, RFN?
Erih Napisano 18 Wrzesień 2019 Autor Napisano 18 Wrzesień 2019 Ok, ale z której strony Muru? Może nazwa firmy? Nie będzie to coś z NVA powiązane? Kolorek raczej taki okołowojskowy.
toyotomi Napisano 18 Wrzesień 2019 Napisano 18 Wrzesień 2019 Czołem. Wschodnia strona - TGL - to DDR-owskie normy Technischen normen, Gütevorschriften und Lieferbedingungen obowiązujące w latach 1955-1990. pzdr. stani
Erih Napisano 18 Wrzesień 2019 Autor Napisano 18 Wrzesień 2019 Podziękował. Znajomy się ucieszy, restauruje warczyburga, będzie jak znalazł:) No i w międzyczasie szwagierka się przyznała do zakupu w latach osiemdziesiątych na koloniach w DDR.
toyotomi Napisano 18 Wrzesień 2019 Napisano 18 Wrzesień 2019 Czołem. 8 minut temu, Erih napisał: restauruje warczyburga, będzie jak znalazł Jak najbardziej. Do dziś produkowane są kanistry z takimi oznaczeniami - właśnie do oldtimerów. pzdr. stani
Pytanie
Erih
jak w temacie- niemiecki kanister 5l, kolor szaro rdzawy,;) poza przetłoczeniami brak widocznych oznaczeń (ale szukałem tylko z grubsza).
Jaki może być okres produkcji? NRD, RFN?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.