touch Napisano 8 Wrzesień 2019 Napisano 8 Wrzesień 2019 Witam Jak w temacie proszę o pomoc w identyfikacji tych łyżeczek chodzi mi o rok i kraj pochodzenia Pozdrawiam
pawel_breslau Napisano 8 Wrzesień 2019 Napisano 8 Wrzesień 2019 A posiadają one jakieś punce? Daj ich fotkę, zapewne pomoże to specjalistom w odpowiedzi na Twoje pytanie. Pozdrawiam. Paweł
Erih Napisano 8 Wrzesień 2019 Napisano 8 Wrzesień 2019 Coś mi się kojarzy że takie ozdobne łyżeczki darowywano dziecku z okazji chrztu, jako swego rodzaju talizman. Ale kraju nie pomnę.
toyotomi Napisano 8 Wrzesień 2019 Napisano 8 Wrzesień 2019 Czołem. Łyżeczki te w Niemczech występują pod nazwą - Souvenir löffel - lub - Andenken Löffel. Czyli łyżeczki "prezentowe" lub "pamiątkowe" Godzinę temu, Erih napisał: darowywano dziecku z okazji chrztu I nie tylko - z okazji urodzin również. Kupowane są przez turystów w podróżach po różnych landach i miejscach. Przez co mają - także - obecnie charakter reklamowy. 6 godzin temu, touch napisał: chodzi mi o rok i kraj pochodzenia Bez jakichkolwiek cech producenckich, bądź właścicielskich - będzie trudno. pzdr. stani
Pytanie
touch
Witam
Jak w temacie proszę o pomoc w identyfikacji tych łyżeczek chodzi mi o rok i kraj pochodzenia
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.