Młody duchem Napisano 7 Wrzesień 2019 Napisano 7 Wrzesień 2019 ot..taki sobie temacik początkujący serię trochę innych "gospodarzy" esdeków:)) pierwsze dwa posty to "rodzinki" - trzeci zostawiam Waszej spostrzegawczości i chęci podzielenia się wynikami z innymi /ja tak sobie skorzystam "boczkiem"/ Oczywiście wszelkie inne informacje mile widziane PS. HJZ - Historia Jednego Zdjęcia.....gdyby ktoś nie skapował...
Młody duchem Napisano 7 Wrzesień 2019 Autor Napisano 7 Wrzesień 2019 któryś (?) z portów USA - przybywamy na nowy kontynent:)))
Młody duchem Napisano 7 Wrzesień 2019 Autor Napisano 7 Wrzesień 2019 no i cała reszta.... /a może macie wiecej?/
Grzesio Napisano 7 Wrzesień 2019 Napisano 7 Wrzesień 2019 2 godziny temu, Młody duchem napisał: któryś (?) z portów USA - przybywamy na nowy kontynent:))) Na tych zdjęciach oko cieszy akurat inna perełka...
Młody duchem Napisano 8 Wrzesień 2019 Autor Napisano 8 Wrzesień 2019 Ba: oczywiście, już są w koszu; ale "nadrobiłeś" całym talerzem słodkości:))) i to chyba nie jednym Gr: a cóż takiego leży w Twoich zainteresowaniach że znalazłeś perełkę? może mógłbym w czymś pomóc? Kaz
Młody duchem Napisano 8 Wrzesień 2019 Autor Napisano 8 Wrzesień 2019 Gr..ciągniki to Twój konik czy tak przy okazji?)) dla celów Dak musiałem się nauczyć je rozróżniać..ot choćby po kształcie otworów odciążających w kołach jezdnych gąsienic:)) Jeżeli to zdjęcia to chętnie doślę wszystko co mam w temacie DAK..Jeżeli propozycja realna na priv sprecyzuj które typy..:) Kaz
Grzesio Napisano 8 Wrzesień 2019 Napisano 8 Wrzesień 2019 50 minut temu, Młody duchem napisał: ale 7/6 to podobno Luftwafe - co taki tam może ciągnąć? Sd.Kfz. 7/6 to jest dedykowana wersja pomiarowa artylerii przeciwlotniczej, służąca do przewozu 4 m dalmierza przeciwlotniczego i holująca zarazem przyrząd centralny baterii - np. Kdo.Ger. 36 na Sd.Ah. 104.
Młody duchem Napisano 12 Wrzesień 2019 Autor Napisano 12 Wrzesień 2019 korzystając z wolnej chwili uzupełnienia: dla caliope:
Młody duchem Napisano 12 Wrzesień 2019 Autor Napisano 12 Wrzesień 2019 no i dla róznych: Na razie zatem pokazałem wszystko co posiadam w tym temacie...:)) proszę: może jednk ktoś w grupie "różne" znajdzie coś ciekawego: "rodzinka", miejsce, data... Kaz
Mirosław Jastrzebski Napisano 12 Wrzesień 2019 Napisano 12 Wrzesień 2019 U23 - nie pasuje do tematu. Transport rannych z Kampfgruppe Diefenthal w okolicach Aachen. Drugi transporter w kolumnie ma rejestrację WH a powyżej godło LSSAH. Ta uwaga odnosi się do wątku tablic rejestracyjnych poruszanego w temacie Sd.Kfz.251/4. Zdjęcia i tekst dotyczące Calliope a umieszczone na rosyjskim forum zostały "ukradzione" z książki serii Panzerwrecks Lee Archera i Williama Auerbacha.
Młody duchem Napisano 13 Wrzesień 2019 Autor Napisano 13 Wrzesień 2019 MJ...co mam biedny zrobić: - widzę żołnierzy US - widzę dodga, jeepa.. to co sądzić o 251 używanych jako wozy sanitarne? mnie przynajmniej nasuwa się wniosek: zdobyli sprawne, wykorzystali jako sanitarki.. i to "wykorzystali" wrzuca foto w odpowiedni temat... Co do Calipoe - wiem, temat mi znany...sam mam związane z takimi sytuacjami dylematy.. a może jadę na takim samym wózku? , gdzie jest granica uczciwości? jak to robić by mieć czyste sumienie? uff....to też temat dyskusji... Kaz
Mirosław Jastrzebski Napisano 17 Wrzesień 2019 Napisano 17 Wrzesień 2019 U40 - niegdysiejsza własność Kampfgruppe Peiper, zdobyty prze żołnierzy I.Bn z 504 pułku 82. A.D. w okolicach 20.12.1944.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.