Ryszard1977 Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Witam serdecznie wszystkich. Słuchajcie,mam mały dylemat..znalazlem bardzo dziwny kamień,nie mam pojecia co to jest. Wrzucam fotki jak kamien jest suchy i namoczony,moze ktoś coś mi podpowie za co będę niezmiernie wdzięczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erih Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Na moje to masz śliczną skamielinę, być może trylobita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tataheli Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Fragment fragmokonu łodzikowatego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard1977 Posted August 8, 2019 Author Share Posted August 8, 2019 Dzieki Panowie za odp. Jednak sprawdzalem i trylobit ma na kazdym zdjeciu jakąś skamieline,tu natomiast pod palcem doslownie nic nie czuć,czarny z bialym jest idealnie równy,żadnych krawędzi,wgłębien itp. To wyglada jakby (sorki za brak fachowej terminologii) w czarny kamien wkomponowany biały. Cos na podobienstwo intarsjii w meblarstwie:( Oczywiscie mój ziomek doszukuje się już klimatów ufo. 500lat temu to pewnie by sie do tego modlili. Jesli macie jeszcze jakies pomysly co to moze byc to prosze o pomoc za co z góry ślicznie dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyr Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Moim zdaniem ktoś szlifował obsydian Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 odnośnie "intarsji" no. 9...człony liliowca, przekrój wzdłużny (zgład), sylur: ludlow, narzutniak, miejsce znalezienia: Bramka, okolice Morąga, woj. warmińsko-mazurskie, Polska, coll. / fot. Jarosław Kulik. http://www.fossils.com.pl/doc/skamienialosci/szkarlupnie.html obiekt raczej nie jest pozostałością liliowca bliżej mu do http://www.fossils.com.pl/doc/skamienialosci/incertae-sedis.html fot 4 3-832 Tentaculites sp. - tentakulity, sylur: wenlok lub ludlow, narzutniak, miejsce znalezienia: Rosanów, okolice Zgierza, woj. łódzkie, Polska, coll. / fot. Jarosław Kulik. -------------------------------- o takie to kwiatki z tym UFO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard1977 Posted August 8, 2019 Author Share Posted August 8, 2019 Dzięki wielkie wszystkim za fachową pomoc bo mój ziomek już szaleje na punkcie tego kamienia. Wysnuł teorie że prawdopodobnie to łącznik z istotami poza ziemskimi,pisze serio!! siedzi i gapi się w kamola jak jakis szaleniec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard1977 Posted August 7, 2019 Author Share Posted August 7, 2019 Panowie,nikt nic? Nie mam żadnej wiedzy w tym temacie,a znalazłem to na plaży morza Altantyckiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Ryszard1977
Witam serdecznie wszystkich. Słuchajcie,mam mały dylemat..znalazlem bardzo dziwny kamień,nie mam pojecia co to jest. Wrzucam fotki jak kamien jest suchy i namoczony,moze ktoś coś mi podpowie za co będę niezmiernie wdzięczny.
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.