Ryszard1977 Napisano 7 Sierpień 2019 Napisano 7 Sierpień 2019 Witam serdecznie wszystkich. Słuchajcie,mam mały dylemat..znalazlem bardzo dziwny kamień,nie mam pojecia co to jest. Wrzucam fotki jak kamien jest suchy i namoczony,moze ktoś coś mi podpowie za co będę niezmiernie wdzięczny.
Erih Napisano 7 Sierpień 2019 Napisano 7 Sierpień 2019 Na moje to masz śliczną skamielinę, być może trylobita.
Ryszard1977 Napisano 8 Sierpień 2019 Autor Napisano 8 Sierpień 2019 Dzieki Panowie za odp. Jednak sprawdzalem i trylobit ma na kazdym zdjeciu jakąś skamieline,tu natomiast pod palcem doslownie nic nie czuć,czarny z bialym jest idealnie równy,żadnych krawędzi,wgłębien itp. To wyglada jakby (sorki za brak fachowej terminologii) w czarny kamien wkomponowany biały. Cos na podobienstwo intarsjii w meblarstwie:( Oczywiscie mój ziomek doszukuje się już klimatów ufo. 500lat temu to pewnie by sie do tego modlili. Jesli macie jeszcze jakies pomysly co to moze byc to prosze o pomoc za co z góry ślicznie dziękuje
kopijnik2 Napisano 8 Sierpień 2019 Napisano 8 Sierpień 2019 odnośnie "intarsji" no. 9...człony liliowca, przekrój wzdłużny (zgład), sylur: ludlow, narzutniak, miejsce znalezienia: Bramka, okolice Morąga, woj. warmińsko-mazurskie, Polska, coll. / fot. Jarosław Kulik. http://www.fossils.com.pl/doc/skamienialosci/szkarlupnie.html obiekt raczej nie jest pozostałością liliowca bliżej mu do http://www.fossils.com.pl/doc/skamienialosci/incertae-sedis.html fot 4 3-832 Tentaculites sp. - tentakulity, sylur: wenlok lub ludlow, narzutniak, miejsce znalezienia: Rosanów, okolice Zgierza, woj. łódzkie, Polska, coll. / fot. Jarosław Kulik. -------------------------------- o takie to kwiatki z tym UFO
Ryszard1977 Napisano 8 Sierpień 2019 Autor Napisano 8 Sierpień 2019 Dzięki wielkie wszystkim za fachową pomoc bo mój ziomek już szaleje na punkcie tego kamienia. Wysnuł teorie że prawdopodobnie to łącznik z istotami poza ziemskimi,pisze serio!! siedzi i gapi się w kamola jak jakis szaleniec
Ryszard1977 Napisano 7 Sierpień 2019 Autor Napisano 7 Sierpień 2019 Panowie,nikt nic? Nie mam żadnej wiedzy w tym temacie,a znalazłem to na plaży morza Altantyckiego
Pytanie
Ryszard1977
Witam serdecznie wszystkich. Słuchajcie,mam mały dylemat..znalazlem bardzo dziwny kamień,nie mam pojecia co to jest. Wrzucam fotki jak kamien jest suchy i namoczony,moze ktoś coś mi podpowie za co będę niezmiernie wdzięczny.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.