groszek37 Napisano 27 Czerwiec 2019 Napisano 27 Czerwiec 2019 Witam, proszę o identyfikację tego pudełka. W środku resztki ciemnozielonej oryginalnej ,,wojskowej" farby z góry dziękuje za pomoc
Cyrograf15 Napisano 30 Czerwiec 2019 Napisano 30 Czerwiec 2019 Apteczka, mam dwie takie, szarą i bordową. Wojtek
groszek37 Napisano 30 Czerwiec 2019 Autor Napisano 30 Czerwiec 2019 30 minut temu, Cyrograf15 napisał: Apteczka, mam dwie takie, szarą i bordową. Wojtek Czyli cywilna tak? Jakie lata? Powojenne?
Cyrograf15 Napisano 30 Czerwiec 2019 Napisano 30 Czerwiec 2019 Nie wiem, raczej powojenne. Kiedyś je dostałem od znajomego jako pudełka na śrubki do piwnicy. Na jednej był krzyż namalowany. Pomiędzy tymi uchwytami były gumki przytrzymujące materiały opatrunkowe, mocno prze datowane, o ile pamiętam z lat 60-tych. Ojciec znajomego był trepem, możliwe że wojskowe. Wojtek
vis1939 Napisano 1 Lipiec 2019 Napisano 1 Lipiec 2019 Mam taki zestaw wyszarpany z leciwego wojskowego stara266.Na rynek cywilny były zwykle szare, te dawne do pojazdów WP jak moja raczej zielone - ale to żadna norma.
Erih Napisano 2 Lipiec 2019 Napisano 2 Lipiec 2019 W pojazdach podlegających pod lotnictwo szare mogły by być. Głowy za to nie dam, ale w wojskowych pojazdach gaśniczych czerwone malowanie osprzętu jak i wozów też występowało.
vis1939 Napisano 2 Lipiec 2019 Napisano 2 Lipiec 2019 Robiłem przy modernizacjach padlin stara266 i nie zauważyłem aby kolory wyposażenia miały jakikolwiek związek z naklejką jednostki na drzwiach - a trafiały się z wszystkich możliwych rodzajów wojsk.
Pytanie
groszek37
Witam, proszę o identyfikację tego pudełka. W środku resztki ciemnozielonej oryginalnej ,,wojskowej" farby z góry dziękuje za pomoc
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.