su7791 Napisano 13 Kwiecień 2019 Napisano 13 Kwiecień 2019 Witam Kolegów. Zakupiłem bagnet z taką żabką,mam kilka pytań. Czy macie jakiś sposób na załatanie otworu z tyłu żabki? Pokryta jest chyba jakąś farbą,czy da się usunąć farbę? Jeżeli uda mi się ją odresteurować,to czym takową żabę zakonserwować? A może farbą jest oryginalna?Nie wiem.
viator01 Napisano 19 Czerwiec 2019 Napisano 19 Czerwiec 2019 Miałem kiedyś podobny problem. pomógł aceton delikatnie na waciku. Otwór najlepiej zakleić czymś, co się nazywa skóra w płynie albo płynna skóra. To specjalny, elastyczny klej do skóry, tylko pewnie trzeba będzie zabarwić.
Julekcezar Napisano 21 Czerwiec 2019 Napisano 21 Czerwiec 2019 Skórę najlepiej lanoliną w benzynie lakowej. A jeśli ktoś faktycznie pomalował to farbą, to aceton/toluen powinien dać radę, tylko delikatnie.
Horhe Napisano 19 Listopad 2019 Napisano 19 Listopad 2019 ale to jest stary oryginalny lakier, który się pofalował od przykurczenia skóry
Julekcezar Napisano 19 Listopad 2019 Napisano 19 Listopad 2019 Nie jestem znawca bagnetow, dlatego napisałem jeśli. Skoro oryginalne wszystko to ruszać kategorycznie nie wolno tego lakieru.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.