Skocz do zawartości
  • 0

Czapka ss

michal_s

Pytanie

Napisano

Witam, mam taką czapkę ss jak na zdj. Nie znam się na tym i potrzebuje pomocy, szukałem trochę w sieci ale znalazłem tylko zdjęcia przodu czapki,  a moja na spodzie ma taką specyfikacje jak na na dodanym zdjęciu, pewnie to jakaś replika bo na oryginał za dobrze wygląda, ale czy wg tej specyfikacji ktoś może mi coś więcej powiedzieć? 

DSC_0654.JPG

DSC_0595.JPG

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To są właśnie zdjęcia mojej czapki, rozumiem że to jakaś najtańsza podróbka - wnioskuję to po określeniu jej badziewiem.

Napisano

To już w końcu nie rozumiem. Moim zdaniem przedmiot udaje   oficerską czapkę służbową algemeine ss,  

To co na metce Reichszeugemeisterei der NSDAP to organizacja partyjna zajmująca się kontrolą jakości i warunkami technicznymi odbioru. NSDAP na swoje potrzeby wprowadziła system kodów wytwórcow zaopatrujących jej szeregi także dla SA i SS.

Najbardziej przypomina mi czapkę  NVA NRD z dołożonymi insygniami i z prefabrykowaną metką. Ja takiej metki nigdy nie widziałem. Zdjęcia są słabe i ciężko cokolwiek określić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie