plr78 Napisano 20 Luty 2019 Napisano 20 Luty 2019 https://www.gazeta-mosina.pl/2019/tajemnice-szkolnego-strychu/ Tyle lat nikt tam nie zaglądał ... ale gdzie były myszy? Te zeszyty powinny być w kawałeczkach.
bjar_1 Napisano 20 Luty 2019 Napisano 20 Luty 2019 Też mi kokosy - garść papieru i buteleczki po PRL-owskich lekach. Ty myślisz, że myszy z nudów papiery gryzą?
sqr Napisano 20 Luty 2019 Napisano 20 Luty 2019 Kilkanaście lat temu u mnie rozbierali starą szkołę z przełomu XIX/XX w. Kolega który wywozil syf z rozbiórki miał okazję za flaszkę nabyć kilkanaście saperek niemieckich w skórze, manierki ruskie z bimbrem!!, maszyny do pisania i starodruki z których najstarszy widziałem z 1525 roku...
czestar Napisano 20 Luty 2019 Napisano 20 Luty 2019 3 godziny temu, sqr napisał: Kilkanaście lat temu u mnie rozbierali starą szkołę z przełomu XIX/XX w. Kolega który wywozil syf z rozbiórki miał okazję za flaszkę nabyć kilkanaście saperek niemieckich w skórze, manierki ruskie z bimbrem!!, maszyny do pisania i starodruki z których najstarszy widziałem z 1525 roku... Co się stało ze starodrukami?
IdeL Napisano 21 Luty 2019 Napisano 21 Luty 2019 Ciekawe do czego w szkole używano Vitaral? Ktoś miał awitaminozę czy jak? Może ten gość ze zdjęcia?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.