plr78 Napisano 20 Luty 2019 Share Napisano 20 Luty 2019 https://www.gazeta-mosina.pl/2019/tajemnice-szkolnego-strychu/ Tyle lat nikt tam nie zaglądał ... ale gdzie były myszy? Te zeszyty powinny być w kawałeczkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Luty 2019 Share Napisano 20 Luty 2019 Też mi kokosy - garść papieru i buteleczki po PRL-owskich lekach. Ty myślisz, że myszy z nudów papiery gryzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 20 Luty 2019 Share Napisano 20 Luty 2019 Kilkanaście lat temu u mnie rozbierali starą szkołę z przełomu XIX/XX w. Kolega który wywozil syf z rozbiórki miał okazję za flaszkę nabyć kilkanaście saperek niemieckich w skórze, manierki ruskie z bimbrem!!, maszyny do pisania i starodruki z których najstarszy widziałem z 1525 roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 20 Luty 2019 Share Napisano 20 Luty 2019 3 godziny temu, sqr napisał: Kilkanaście lat temu u mnie rozbierali starą szkołę z przełomu XIX/XX w. Kolega który wywozil syf z rozbiórki miał okazję za flaszkę nabyć kilkanaście saperek niemieckich w skórze, manierki ruskie z bimbrem!!, maszyny do pisania i starodruki z których najstarszy widziałem z 1525 roku... Co się stało ze starodrukami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 21 Luty 2019 Share Napisano 21 Luty 2019 Niestety nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 21 Luty 2019 Share Napisano 21 Luty 2019 Ciekawe do czego w szkole używano Vitaral? Ktoś miał awitaminozę czy jak? Może ten gość ze zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.