pumpernikiel Napisano 3 Luty 2019 Share Napisano 3 Luty 2019 Od pewnego czasu dostępne w Polsce jest nowe dziecko Metal Detectors XP ORX. Detektor zbudowany z myślą o gold prospektingu tzw. poszukiwanie samorodków złota. Posiada także programy umożliwiające poszukiwania drobnych przedmiotów. Zauważyłem, że na portalach aukcyjnych i sklepach internetowych schodzi całkiem dobrze. Cena bez słuchawek to ok. 3000 zł i o dziwo ma panel. Jeżeli, któryś z Szanownych Kolegów posiada już to urządzenie to proszę o opinię, testy lub porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fell9 Napisano 9 Luty 2019 Share Napisano 9 Luty 2019 Witam. Podbijam, też mnie interesują opinie użytkowników tego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 13 Luty 2019 Share Napisano 13 Luty 2019 witam pewnie jest na tyle nowy że nikt nie przetestował , ciekawe czy ten panel z wyświetlaczem nadaje się do innych modeli deusa? Pozdrawima M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xp orx noob Napisano 20 Luty 2019 Share Napisano 20 Luty 2019 Witam. W piątek już będę posiadał taki wykrywacz z cewka 11 x35 postaram się coś napisać w weekend jak się sprawuje. Mam kilka miejsc już przechodzonych innymi wykrywaczmi lecz pewnych i zobaczymy co potrafi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xp orx noob Napisano 23 Luty 2019 Share Napisano 23 Luty 2019 Już pierwsze dwie godziny poszukiwań za mną a więc.... Wykrywacz lekki jak piórko separacja na wysokim poziomie głębokości też ok nie wiem jak deus ale orx mi odpowiada. Niestety tylko jedna moneta tylko się trafiła 1/2 kopiejki ale z ok 25cm. Piszcie odpowiem na wszystkie pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xp orx noob Napisano 25 Luty 2019 Share Napisano 25 Luty 2019 https://youtu.be/GMRqZXpbmGw tu znajdziecie test zasiegow porównanie z deusem.wypada bardzo dobrze i cena mniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 25 Luty 2019 Share Napisano 25 Luty 2019 Kopiuje link i nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 25 Luty 2019 Share Napisano 25 Luty 2019 Dobra działa,mój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczeciniak Napisano 27 Luty 2019 Share Napisano 27 Luty 2019 Udało się wyskoczyć z ORX po raz kolejny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xp orx noob Napisano 27 Luty 2019 Share Napisano 27 Luty 2019 Wita. Tak byłem dziś ok godziny na smietniku na którym byłem innymi wykrywaczmi żelazo na zelazie a xp orx dawał radę 4monety plus guzik separacja super z dołka moneta i kawałki stali dość duże głębokości nie żałuję wydanej kasy dziś był program Deep coin częstotliwość 12.2khz dawał rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczeciniak Napisano 6 Marzec 2019 Share Napisano 6 Marzec 2019 a moze cos o wadach, jest cos co Ci sie nie podoba w sprzecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xp orx noob Napisano 9 Marzec 2019 Share Napisano 9 Marzec 2019 Napewno brak wskaźnika zalegania przedmiotu, brak regulacji głośności co w takim sprzęcie powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa74 Napisano 28 Marzec 2019 Share Napisano 28 Marzec 2019 Czy oprócz programu trzeciego i czwartego modyfikował ktoś programy typowe do szukania złota czyli 1 i 2 aby nadawały się do poszukiwania monet ? Jeżeli tak to chętnie przetestuję te ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczeciniak Napisano 8 Kwiecień 2019 Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Witam ponownie i jak tam przyjaźń kwitnie z ORXem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xporx Napisano 17 Kwiecień 2019 Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Regulacje głośności ma, jak kupisz ws słuchawki deusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xporx Napisano 17 Kwiecień 2019 Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Etui na rękę oryginał to masakra ciężko wciskać klawisze, natomiast silikonowe czasem słabo widać na mrozie ... Etui x olx samoroba strasznie rysuje panel. Głęboki, lekki, prosty=skuteczny Wady: Brak wskaźnika glebokosci(można się obejść bez) Identyfikacja dosyć poprawna {większe żelazo czasami przełamuje) Program Gold 1 i 2 slabe Program jedynie do użytku to 4 głęboka moneta (szybka monet 3 dobra na parki itp) 2 sloty na modyfikacje istniejących programow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xporx Napisano 17 Kwiecień 2019 Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Miałem 30 wykrywek.. Ostatnio miałem equinoxa 800 Wady Skala 0-40 (za mała) 2x tyle co orx wazy Przeklamuje duże zelazo Niewygodne słuchawki bezprzewodowe (orx ma wygodne i nie spadną, chodź wyglądają jak z biedronki za 29.99 a kosztują ponad 500...sle są ok) Wieloczestotliwosc =mniejszy zasięg Orx ma 59khz lub do 89 w zależności od sondy Osobiście wole orx, dużo lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xporx Napisano 17 Kwiecień 2019 Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Cewka 9 bardziej uniwersalna, elipta 9,5 bardziej parki, śmietniki oraz po orce pola (przed bronowaniem równaniem) Nowa cewka hf9 (biała) zasięg nie gorszy niż stara 11 deusa (czarna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xporx Napisano 17 Kwiecień 2019 Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Wady orx.. Pointer jakas porazka Trzeba przytrzymać klawisz pointera 2-3 sekundy, potem chcąc cofnąć wciskamy inny Klawisz strzałka powrót (a czemu nie ten sam klawisz) Whitesy biją na łeb pointerem deusa (spust pod ekranem.... Super sprawa, Fisher f75 też ma taki przełącznik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa74 Napisano 18 Kwiecień 2019 Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Ideałem byłby wykrywacz o ustawieniach F75 i jego zasięgach na sztycy deusa ;-). Co do spustu pinpointera pod ekranem w wykrywaczu gdzie masz zdejmowany panel było by to sporym utrudnieniem konstrukcyjnym. W zdejmowanym panelu wszystkie przyciski i spusty muszą być w panelu. Na cewce 9 calowej w zasadzie i tak nie trzeba używać pinpointera, chyba że chcesz go na stale włączyć i chodzić z wykrywaczem w trybie statycznym, jak na dawnych wykrywaczach typu PI. W trybie 4 na czułości 95 wykrywacz jak na cewkę 9 calową jest bardzo głęboki. Praca z nim jest bardzo przyjemna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xporx Napisano 18 Kwiecień 2019 Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Wystarczyłoby, aby pinpoiter był wlaczany i wylaczany tym samym klawiszem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa74 Napisano 18 Kwiecień 2019 Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Kwestia przyzwyczajenia. Klawisz wyjścia w ORX działa na wszystkie ustawienia , w tym i na wyjście z funkcji Pinpointera do wybranego programu 1 - 6. Jak ktoś chodzi tylko na słuch to panel i tak ląduje w kieszeni bluzy i z pinpointera nie może korzystać, podobnie jak w Deusie XP. Mogli by zrobić tak by działał tylko przy wciśnięciu, puszczasz palcem i przestaje działać, ale chyba chodziło im jak pisałem o dodatkową funkcję statyk AllMetal. Może zmienią coś przy kolejnej wersji oprogramowania. Przy małych cewkach 9calowych nie widzę sensu używania pinpointera, jeżeli masz już wprawę w lokalizacji przedmiotu. Nie ma wykrywaczy idealnych, są za to te lżejsze i te ciężkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xporx Napisano 21 Kwiecień 2019 Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Ogólnie sprzęt pozytywny i zostaje w stajni... Chyba kupię cewka 11x13 x35 {wcześniejsze starego typu nie pasują do orx) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xporx Napisano 22 Kwiecień 2019 Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Ja dostałem 5% rabatu w jednym sklepie w Polsce, wystarczy spytać o rabat..... Nie będę podawał nazwy sklepu ale facet zawsze podpowie i doradzi...... Mialem dylemat jaka cewka, doradzil mi 9 cali i śmiga dobrze... Taniej niż na alledrogo PS przy ustawieniach reaktywnosc na 0 jest glebszy W orx brakuje wykresu xy Może kiedyś doczeka się w aktualizacji.... Szkoda, że słuchawki ws nie pasują do pełnego deusa i na odwrot Teraz myślę nad 11x13 x35 i 3,7 Hz wtedy nie będzie miał konkurencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xporx Napisano 22 Kwiecień 2019 Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Wydaje mi się, że programy są zrobione optymalnie, a użytkownik może tylko ingerować w stabilność i drobne korekty.... Każdy program ma inne możliwości, np program 3 posiada 3 tony, natomiast 4 tylko 1 i nie ma możliwości zmiany. Mniej ustawien, czyzby mniej błędów do popełnienia..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.