karollo84 Napisano 29 Listopad 2018 Autor Napisano 29 Listopad 2018 Trafiłem ostatnio znaczek cóż w stylu znaczka z maski Jaguara tylko zamiast statuetki kota"jest biegnacy pies (ogar czy chart) ma to z 10 cm długości i jest mocowane na śrubę w tylnej części z góry dzięki
karollo84 Napisano 29 Listopad 2018 Autor Napisano 29 Listopad 2018 Trafiłem ostatnio znaczek cóż w stylu znaczka z maski Jaguara tylko zamiast statuetki kota"jest biegnacy pies (ogar czy chart) ma to z 10 cm długości i jest mocowane na śrubę w tylnej części z góry dzięki
herkemur Napisano 29 Listopad 2018 Napisano 29 Listopad 2018 Daj fotkę. Kilka firm miało takie logo, Lincoln, AC, Overland , L'ère des, Ford.
abcd Napisano 29 Listopad 2018 Napisano 29 Listopad 2018 Jeżeli pod wizerunkiem charta znajduje się litera E będzie od roweru marki Windhund f-my Ekspress Werke.
abcd Napisano 29 Listopad 2018 Napisano 29 Listopad 2018 Nie wiem jak wcześniej ale po wojnie produkowali także motorowery z tym godłem.
derkb1 Napisano 29 Listopad 2018 Napisano 29 Listopad 2018 Jeśli nie jest to z tego Ekspress Werke to pewnie z samochodu z maski - stosowane ozdoby długo przed 2 wojną do dziś stosuje Rolls-Royce a mercedes do niedawna stosował wystającą gwiadzę.Po angielsku takie ozdoby maski nazywają się car mascot lub Hood ornamentNiektóre takie znaczki są fabryczne a niektóre można było sobie kupić bo nawet były wydawane katalogi i wybrać coś i tak przed wojną stuningować auto lub nawet zamówić pojedyncza sztukę u rzeźbiarza,tu masz linkhttp://www.google.com/search?q=Hood+ornament++greyhound+dog&num=50&newwindow=1&safe=off&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjYhZ3J_vneAhXCzKQKHaHGDRUQ_AUIDigB&biw=833&bih=498
karollo84 Napisano 29 Listopad 2018 Autor Napisano 29 Listopad 2018 Ok dzięki wszystkim za podpowiedzi to jednak chyba rower jutro się dokładnie przyjdę i porównamy
Pytanie
karollo84
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.