Koloman Napisano 7 Kwiecień 2018 Napisano 7 Kwiecień 2018 Jerzy BajanP.s.a może założylibyśmy osobny temat np Rajdy lotników polskich 1920-1939". Trochę ich było i materiał ilustracyjny bogaty Cytuj
Koloman Napisano 7 Kwiecień 2018 Napisano 7 Kwiecień 2018 Generał Zagórski (jeszcze przed swoim tajemniczym zniknięciem) i jego adiutant Leonard Lepszy. Cytuj
formoza58 Napisano 7 Kwiecień 2018 Autor Napisano 7 Kwiecień 2018 Ja pisząc o Jerzym Długoszowskim i zamieszczając fartowny dla niego przypadek wyjścia z opresji, chciałem zasygnalizować smutny kres jego życia. Ty pokazałeś jeszcze jeden szczęśliwy dla niego wypadek i okazuje się, że przysłowie do trzech razy sztuka" jakoś tutaj pasuje :-( ----------------------------------Przecież nic nie stoi na przeszkodzie, abyś założył taki wątek. Ja wprawdzie nie mam za wiele odnośnie rajdowego tematu", ale jeśli wspomniałeś, że materiał ilustracyjny jest bogaty, to nie ma co się zastanawiać i trzeba startować" ;-) Cytuj
Koloman Napisano 8 Kwiecień 2018 Napisano 8 Kwiecień 2018 Ludwik Idzikowski (1) i Kazimierz Kubala (2) po pierwszym, nieudanym przelocie przez Atlantyk w 1928 roku. Cytuj
formoza58 Napisano 10 Kwiecień 2018 Autor Napisano 10 Kwiecień 2018 Z pogrzebu płk. pil. Jana Sendorka... Cytuj
formoza58 Napisano 10 Kwiecień 2018 Autor Napisano 10 Kwiecień 2018 Z tragicznego wypadku maszyny por. pil. Świejkowskiego, w 1926 roku... Cytuj
formoza58 Napisano 11 Kwiecień 2018 Autor Napisano 11 Kwiecień 2018 Kpt. pil. Antoni Poznański... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi