1AIR1 Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 WitamByłym ostatnio na Choszczówce. Całkiem nieźle poszło.Nie mam w tej chwili aparatu cyfrowego,jak zrobię zdjęcia podeślę Wam na maila.Pozdrawiam
Piorek Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 1Air1, czekam na fotki;) Mam pytanie - a ktos szukal w okolicach na zach. od Radzymina? W okolicach miejscowosci Ruda, Zalbice, Borki? Trafialo sie tam cos?Wdzieczny bedac oczekuje na odpowiedzPiorek
Gość Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 Witam!Panowie mam prośbe,czy możecie mi podpowiedzieć jakieś ciekawe miejsca walk,potyczek do eksploracji na terenach zachodnich(Kostrzyn n/O,Słubice,Rzepin),może ktoś z Was tam kopał?ja dopiero zaczynam i niemam pojęcia gdzie tam kopać?wiem ze może troszke odbiegam od waszego tematu ale nie jestem zalogowany i musze w ten sposób!Pozdrawiam i czekam na odpowiedz!Jerzyk
Gość Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 hej,no co jest Panowie czy nikt mi nic nie podpowie?odrazu mam się zniechęcić?jeżeli cos wiecie o tych terenach to pomóżcie!z góry DZIĘKI.Jerzyk
1AIR1 Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 WitamDo Jerzyk5Nie zniechęcaj się do poszukiwań.Z tego co zauważyłem większość kolegów z tego Forum dość sceptycznie podchodzi do osób które się nie logują.To po pierwsze.Po drugie powinieneś raczej dodać nowy post na temat poszukiwań w rejonie który podałeś.Tu jest post dotyczący poszukiwań w rejonie Warszawy.Myślę że nie często w rejon Słubic zaglądają koledzy z Białołęki.Pozdrawiam
1AIR1 Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Najpierw przeczytaj dokładnie instrukcje tego Forum.Na dole jest wyszukiwarka.Możesz także sam dodać nowy post z zapytaniem takim jakie dałeś do tego wątku.Pozdrawiam
Tominew Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 Witam Wszystkich!!! Po długiej przerwie chciałbym odświerzyć nieco temat. Więć mam do was pytanko? W opracowaniu Norberta Bączyka ,,Warszawa 1944'' temat walk pod Warszawą kończy sie na dacie 31 pażdziernika 1944. Z tego co wiem w Grudniu 1944 IV korpus SS odjechał transportem kolejowym z Modlina do Węgier pod Balaton.Związku z tym pytanko!!! Jakie jednostki zastąpiły cały iv korpus SS i na jakich pozycjach stacjonawali do 17 stycznia 1945 roku? Proszę o pomoc?
Tominew Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 A teraz dorzucam pare fotek z poszukiwań!!!!
Tominew Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 A to niemiecka łyżka znaleziona przy radzieckim żołnierzu który poległ na choszczówce!
Tominew Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 Witam Wszystkich!!! Po długiej przerwie chciałbym odświerzyć nieco temat. Więć mam do was pytanko? W opracowaniu Norberta Bączyka ,,Warszawa 1944'' temat walk pod Warszawą kończy sie na dacie 31 pażdziernika 1944. Z tego co wiem w Grudniu 1944 IV korpus SS odjechał transportem kolejowym z Modlina do Węgier pod Balaton.Związku z tym pytanko!!! Jakie jednostki zastąpiły cały iv korpus SS i na jakich pozycjach stacjonawali do 17 stycznia 1945 roku? Proszę o pomoc?
wozny Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 Witaj Tominew gratuluje fantow ja tez kopie na choszczowce bylem dzisiaj ale byly jakies biegi na orietacje i nie bylo warunkow do pracy moze bysmy pokopali razem?pozdrawiam
Tominew Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Witam Wszystkich!!! Po długiej przerwie chciałbym odświerzyć nieco temat. Więć mam do was pytanko? W opracowaniu Norberta Bączyka ,,Warszawa 1944'' temat walk pod Warszawą kończy sie na dacie 31 pażdziernika 1944. Z tego co wiem w Grudniu 1944 IV korpus SS odjechał transportem kolejowym z Modlina do Węgier pod Balaton.Związku z tym pytanko!!! Jakie jednostki zastąpiły cały iv korpus SS i na jakich pozycjach stacjonawali do 17 stycznia 1945 roku? Proszę o pomoc?
Piorek Napisano 15 Czerwiec 2004 Napisano 15 Czerwiec 2004 Witam,i ja sie melduje:)Szukam dalej na swoich miejscowkach z ostatnich poszukiwan ziemia dala: ruski helm, zestaw narzedzi do czyszczenia pistoletu, troche amunicji i lusek czyli ogolnie tak sobie. Ale musze stwierdzic ze po tym temacie na forum przybylo odkrytych dolkow w rejonie do tego stopnia ze lesniczy zagrodzil kazda lesna droge mocno utrudniajac dotarcie na miejscowki:(Piorek
Piorek Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Witam,wczoraj po pracy wjechalem na szybki rekonesans do lasu przed Nieporetem, minute po wjechaniu do lasu pokazal sie wisniowy Polonez na numerach z Wolomina a w srodku siedzialo dwoch panow w niebieskich koszulach z pagonami, na widok wykrywki szybko ewakuowali sie, ktos cos im zrobil?? Po wejsciu w glab lasu ok. 200m trafilem na dol po dziale/czolgu a w dolku i okolicach naliczylem 21 niezasypanych dolkow po poszukiwaczach" z lasu wycofalem sie po 20 min.Piorek
1AIR1 Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 WitamOkolice między Słupnem a Nieporętem to jest eren" w którym pracują Panie uprawiające najstarszy zawód świata.W okolicach parkingu i wzgórza 104 jeżdżą patrole i to nie tylko Policyjne.Przynajmniej takie informacje usłyszałem od człowieka który na tym samym parkingu serwuje kiełbaski z rożna.Pozdrawiam
Piorek Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Czesc,ta trasa to codzienny przelot dom/praca/dom i sporo widzialem:D Miski nie z tego powodu tam sie kreca, a o tym Panu co mowisz ostatnio spalili interes, domyslacie sie dlaczego?;)PiorekP.S. 1AIR1 dzieki za maila!
rorvik Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Witam1AIR1 - wBa[nie dlatego poszukiwania w tamtym rejonie s du|o bardziej ekscytujce ni| zwykle:DA tak powaznie to nie tak dawno znajomi znalezli tam slady po Tygrysku:)Pozdrawiamrorvik
rorvik Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Sorry klawiatura mi sie przestawila:)rorvik
Tominew Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Witam!!!! Powracam z następnymi fotkami, to sa znaleziska z rejonów na Chotomowa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.