norbis97 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Witam, wczoraj wpadła mi w rękę taka oto bluza w kamuflażu wz68 (zielone moro) wie może ktoś kto takich używał.Ogólnie jakie macie zdanie na ten temat, wiecie co to za bluza.
norbis97 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Rękaw.Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w identyfikacji.Pozdrawiam norbis97
Edmundo Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 Ciekawe znalezisko, przyznam że widzę coś takiego po raz pierwszy tylko czy aby trzeba powyższą bluzę kojarzyć z WP albo w ogóle ze służbami mundurowymi, chyba że to jakaś uboczna produkcja dla OSP. Sprawdź czy są tam jakieś sygnatury (pieczątki) i jeśli możesz dodaj zdjęcia całej bluzy i ze zbliżeniem na guzki.
norbis97 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Tutaj widok całej bluzy, brak naramienników, kieszeni.
norbis97 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Tutaj metka producenta.Moje pierwsze przypuszczenia jak zobaczyłem tą bluzę że to coś związane z OSP.Wojskowa na pewno nie jest, brak jakichkolwiek pieczątek typowych ba wyrobów wojskowych.
norbis97 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Poprzednie zdjęcie się nie załadowało.
Hebda Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 moze cywilna przerobka albo cos jako ubior roboczy" bhp itp
Edmundo Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 Też myślę iż to jakaś produkcja cywilna dla być może OSP czy też zakładowych oddziałów OC (a to najmniej prawdopodobne) lub zwykła odzież robocza produkowana z odrzutów materiału którego nie strawił MON". Ale, ale czy pamiętacie modę na chodzenie w odzieży wojskowej a szczególnie dostępnej ówcześnie ekswojskowej moro" która to panowała w latach osiemdziesiątych (pomijam tu oryginalne kurtki M 65 czy też ich nieudolne polskie podróbki, jak również kurki wzorowane krojem na parkach małpach" Bundeswehry). I tu mam przypuszczenie że mogła to być cywilna bluza komercyjna a takowe spodnie moro" w dość dziwnym kroju z zaszewkami" widziałem około 1967-1988 r. i z armią tudzież ówczesnymi formacjami mundurowymi nie miały one za wiele wspólnego.
Pytanie
norbis97
Witam, wczoraj wpadła mi w rękę taka oto bluza w kamuflażu wz68 (zielone moro) wie może ktoś kto takich używał.
Ogólnie jakie macie zdanie na ten temat, wiecie co to za bluza.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.