Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 486
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
formoza58 (22951 / 174) 2017-12-05 17:28:13

Nie, że się czepiłem jak rzep psiego ogona, ale... jeśli nie będziesz tego zdjęcia kadrował, to zauważysz, jak spora gromadka warszawiaków stoi w tle, może dwie bramy dalej.

Nie powiesz mi, że taka pozycja, przy ewentualnym ostrzale tej armaty i jaszcza (?) jest bezpieczna.
Napisano
Czepiasz się, niestety się czepiasz,Kolego Moderatorze :-(
Ja w tym całym wątku, nie wspomniałem o choćby drobince bezpieczeństwa w tej tragedii, która wymknęła się od najniższego do najwyższego szczebla odpowiedzialnego za to bezpieczeństwo, w wydarzeniu, które nie powinno się rozegrać.
Tak na dobrą sprawę, po Twoim komentarzu, wypadało by przytoczyć monolog ( abstarachując od stopni i tytułów szlacheckich) płk. Markowskiego do por. hr. Jeremina w Szwadronie": ...rozmawiamy jak dżentelmeni, a to wyklucza kpiny".
Przykre, tym bardziej, że temat ten jest śmiertelnie poważny i nie odpowiednie jest traktowanie go jak niejeden wątek w dziale Hyde Park".Smutne to jest bardzo i przykre :-(
Napisano
A kto dla tej gawiedzi ten tragiczny festyn" zorganizował?...
Czyli nie zrozumiałeś, lub nie chcesz zrozumieć moich słów w poście z godziny 18:29:38 i w ogóle intencji tego wątku. Tym bardziej smutne i przykre...
Więc pokazuj dalej :-(
Napisano
Pokazuj... w sumie nieletnich niewielu na Forum...

Intencję zrozumiałem, choć mam szczerą nadzieję, że się mylę.. Ty, z resztą, także.

A mój wtręt" pokazuje, jaki wielce drażliwy jest i dziś temat Maja. Zarówno wśród zwolenników jak i przeciwników Marszałka. A w dodatku dziś, po informacji o Orle Białym... znów się zaczną dyskusje.
Napisano

1 PSK stracił w walkach 6 poległych i 14 rannych.
Zginęli min.:
- Strz.kon. Wawrzyniec Kruk, ze szwadronu KM
- Strz.kon. Trofim Romaniuk, z 4 szwadronu
- Strz.kon. Daniel Skopiuk, z 4 szwadronu
Zmarł z ran strz.kon. Emil Laube, z 4 szwadronu.