formoza58 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Budynek Wyższej Szkoły Wojennej po walkach... Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 formoza58 (22951 / 174) 2017-12-05 17:28:13Nie, że się czepiłem jak rzep psiego ogona, ale... jeśli nie będziesz tego zdjęcia kadrował, to zauważysz, jak spora gromadka warszawiaków stoi w tle, może dwie bramy dalej.Nie powiesz mi, że taka pozycja, przy ewentualnym ostrzale tej armaty i jaszcza (?) jest bezpieczna. Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Czepiasz się, niestety się czepiasz,Kolego Moderatorze :-(Ja w tym całym wątku, nie wspomniałem o choćby drobince bezpieczeństwa w tej tragedii, która wymknęła się od najniższego do najwyższego szczebla odpowiedzialnego za to bezpieczeństwo, w wydarzeniu, które nie powinno się rozegrać.Tak na dobrą sprawę, po Twoim komentarzu, wypadało by przytoczyć monolog ( abstarachując od stopni i tytułów szlacheckich) płk. Markowskiego do por. hr. Jeremina w Szwadronie": ...rozmawiamy jak dżentelmeni, a to wyklucza kpiny".Przykre, tym bardziej, że temat ten jest śmiertelnie poważny i nie odpowiednie jest traktowanie go jak niejeden wątek w dziale Hyde Park".Smutne to jest bardzo i przykre :-( Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Kolejne bardzo niebezpieczne ustawienie działa i jaszcza w tym bardzo niebezpiecznym czasie... Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Żołnierze jednej ze stron w podwórku posesji w Alejach Ujazdowskich... Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 Nie czepiam się, sam temat Maja wystarczająco... drażliwy.Pokazuję, co najwyżej, że dla gawiedzi to tragiczny festyn" był. Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 A kto dla tej gawiedzi ten tragiczny festyn" zorganizował?...Czyli nie zrozumiałeś, lub nie chcesz zrozumieć moich słów w poście z godziny 18:29:38 i w ogóle intencji tego wątku. Tym bardziej smutne i przykre...Więc pokazuj dalej :-( Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 Pokazuj... w sumie nieletnich niewielu na Forum...Intencję zrozumiałem, choć mam szczerą nadzieję, że się mylę.. Ty, z resztą, także.A mój wtręt" pokazuje, jaki wielce drażliwy jest i dziś temat Maja. Zarówno wśród zwolenników jak i przeciwników Marszałka. A w dodatku dziś, po informacji o Orle Białym... znów się zaczną dyskusje. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 Jedna z ostatnich ofiar Maja... Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 A ja kompletnie nie rozumię Twojego wtrętu", ale dziękuję za Twoją łaskawość. Tak więc, jadę" dalej... Ku przestrodze! Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Wspomnienie o jednej z pierwszych ofiar Maja... Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Ułani 7 pułku pod Kościołem Wizytek. Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 1 PSK stracił w walkach 6 poległych i 14 rannych.Zginęli min.:- Strz.kon. Wawrzyniec Kruk, ze szwadronu KM- Strz.kon. Trofim Romaniuk, z 4 szwadronu- Strz.kon. Daniel Skopiuk, z 4 szwadronuZmarł z ran strz.kon. Emil Laube, z 4 szwadronu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi