dunaj65 Napisano 2 Listopad 2017 Autor Napisano 2 Listopad 2017 WitamNatrafiłem na taką furażerkę na jednym z zagranicznych portali aukcyjnych, sprzedający słowem się nie zająknął, co to jest i gdzie służyło.Może koledzy odkrywcy będą w stanie mi pomóc, co to za wynalazek.Mam podejrzenia, iż jest to furażerka damskiego personelu latającego z jakieś linii lotniczej, ale te skrzydełka coś, ale RAF mnie nie pokojom.Pozdrawiam
Edmundo Napisano 2 Listopad 2017 Napisano 2 Listopad 2017 Z lekka to może i do odznaki Królewskich Sił Powietrznych podobne ale bardziej tak jak napisałeś szukaj wśród nakryć głowy linii lotniczych być może już nie funkcjonujących.
Sedco Express Napisano 2 Listopad 2017 Napisano 2 Listopad 2017 Nakrycie głowy z australijskich linii lotniczych cywilnych Guinea Airways. Linia istniała od 1927 do 1960 r.http://aviationcollection.org/Guinea%20Airways/Guinea%20Airways.htm
Pytanie
dunaj65
Witam
Natrafiłem na taką furażerkę na jednym z zagranicznych portali aukcyjnych, sprzedający słowem się nie zająknął, co to jest i gdzie służyło.
Może koledzy odkrywcy będą w stanie mi pomóc, co to za wynalazek.
Mam podejrzenia, iż jest to furażerka damskiego personelu latającego z jakieś linii lotniczej, ale te skrzydełka coś, ale RAF mnie nie pokojom.
Pozdrawiam
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.