De Horsting Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Napisano 5 Kwiecień 2017 Na 100% wojskowy.Wygląda mi na klucz do kół,widać jeszcze resztki oryginalnej zielonej farby.Od jekiegoś sdkfz czy coś z panzerów?
Por. Wojas Napisano 6 Kwiecień 2017 Napisano 6 Kwiecień 2017 Wojskowe z zestawów narzędziowych były obijane odbiorami wojskowymi.
De Horsting Napisano 6 Kwiecień 2017 Autor Napisano 6 Kwiecień 2017 To są wszystkie moje klucze.Wszystkie z jednej skrzynki.Już wiem od czego jest ten duży klucz oczkowy.No...Wy mi słabo pomogliście.A ten który sprzedawał taki sam klucz jak mój,po prostu nie wiedział co ma.TAK Por.Wojas klucze muszą mieć odbiory ale tylko klucze do BRONI.Do pojazdów NIE miały odbiorów.A Wy znawcy wiecie od czego są te klucze?Wszystkie klucze łączą się logicznie w jedną całość.Jeden pojazd z charakterystyczna bronią na pace".Ale ja Wam nie powiem.Kończę wątek.pozdr.
butchcassiddy Napisano 6 Kwiecień 2017 Napisano 6 Kwiecień 2017 Środkowy na górze to klucz do amortyzatorów do Junaka. No ale może nie powinienem zabierać głosu ponieważ jeżeli moja podpowiedź nie jest po myśli Pytającego to znaczy, że się nie znam.
torba5 Napisano 6 Kwiecień 2017 Napisano 6 Kwiecień 2017 wiem ale nie powiem ,bo mi nie pomogliście ...trochu piaskownicą trąci ,ale co tam skrzyneczki nie pokazałeś ,więc to że są z jednej skrzyneczki dalej nic nie mówi ,a w szczególności że to komplet kluczy
jojas Napisano 6 Kwiecień 2017 Napisano 6 Kwiecień 2017 Co kto wrzuca do skrzyneczki narzędziowej to już jego sprawa. ;)
Biubełek Napisano 6 Kwiecień 2017 Napisano 6 Kwiecień 2017 Klucze te nie stanowią żadnego kompletu. Co więcej pochodzą z różnego okresu, a ten u góry po prawej to jakiś ogryzek.
viator01 Napisano 6 Kwiecień 2017 Napisano 6 Kwiecień 2017 A bo to Niemcy mało po wsiach narzędzi nabrali? A gdzie włożyli, to już ich sprawa. Mogli i do skrzynki narzędziowej. A ten junak to może też miał jakąś fajną broń na pace".
torba5 Napisano 6 Kwiecień 2017 Napisano 6 Kwiecień 2017 nie zamierzałem wnosić ,chciałem się dowiedzieć w tym przypadku
viator01 Napisano 6 Kwiecień 2017 Napisano 6 Kwiecień 2017 Chyba jednak więcej niż Ty. Wskazał wątpliwości przynajmniej i słabe punkty tej dedukcji. Jeśli kolega De Horsting wie, to mógłby się swoją wiedzą podzielić, ale on woli brać. Tak najlepiej.
IdeL Napisano 7 Kwiecień 2017 Napisano 7 Kwiecień 2017 Dajcie spokój, De Hostig jak dzidziol nanifestuje swoje niezadowolenie, że nikt nie potrafi przypisać tej przypadkowej kupce złomu wspaniałego pochodzenia". Dwa klucze hakowe, jeden oczkowy i kilka płaskich destruktów. Jedna skrzynka" to żaden argument - w mojej skrzynce narzędziowej są zarówno ruskie klucze do GAZa 69, 67A, jak i do Fiata 125p oraz VW Bulika, a nawet oryginalny lewar od Kubelwagena. No i co? Świadczy to o czymś? To tylko kupa przydasiów narzędziowych, nazbieranych przez trzydzieści lat. Ale gratki" dla tego, kto będzie to za trzydzieści lat identyfikował na jakimś forum i obrażał się, że nikt nie zidentyfikował tego cennego zbioru jako pochodzącego z garbusa podarowanego Hitlerowi w 1938 roku...
De Horsting Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Napisano 5 Kwiecień 2017 Na 100% wojskowy.Wygląda mi na klucz do kół,widać jeszcze resztki oryginalnej zielonej farby.Od jekiegoś sdkfz czy coś z panzerów?
lysy452 Napisano 5 Kwiecień 2017 Napisano 5 Kwiecień 2017 nie wiem czym się kierujesz ze to wojskowy klucz..kolorem farby?poza tym to na 100% nie jest klucz do kół a co najwyżej do piasty kola,swojego czasu identycznym przykręcałem(możne rozmiar inny) przednia piastę w Star 28.jak dla mnie zastosowanie tego klucza w ciężkim sprzęcie jest wiele..nic nadzwyczajnego ;-)
De Horsting Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Napisano 5 Kwiecień 2017 Nie ośmieszaj się kolego.Mam tylko wojskowe klucze.Pokaż mi polski klucz który wygląda choćby podobnie.
torba5 Napisano 5 Kwiecień 2017 Napisano 5 Kwiecień 2017 a ja zapytam jako kluczowy laik ,po czym Horsting wnosisz że to klucz wojskowy ,bo raczej to że masz tylko klucze wojskowe to mnie nic nie wnosi i jakoś specjalnie nie przekonywuje ,dlaczego ten klucz jest dla Ciebie kluczem 100 % wojskowym ?
viator01 Napisano 5 Kwiecień 2017 Napisano 5 Kwiecień 2017 O to samo miałem pytać. Jak nie ma żadnych odbiorów, a Ty nie masz podobnego/identycznego ze znanym pochodzeniem, to skąd wiesz?
Pytanie
De Horsting
Na 100% wojskowy.Wygląda mi na klucz do kół,widać jeszcze resztki oryginalnej zielonej farby.Od jekiegoś sdkfz czy coś z panzerów?
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.