pawel_breslau Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Napisano 5 Kwiecień 2017 Witam. Kilka dni temu udało mi się uratować na skupie złomu taka oto manierkę Jednak za nic nie mogę jej zidentyfikować. Wojskowa czy cywilna? Jaki okres? Jakieś fotki albo linki gdzie można taką zobaczyć?
viator01 Napisano 6 Kwiecień 2017 Napisano 6 Kwiecień 2017 Trzeba byłoby sprawdzić jak ten zaczep był mocowany - może tam był nakładany pierścień, który został zdjęty z Twojej.
pawel_breslau Napisano 6 Kwiecień 2017 Autor Napisano 6 Kwiecień 2017 Viator01,w tej manierce z linku wydaje mi się, że zaczep jest całością z manierką. Moja nie posiada żadnego zaczepu czy też miejsca, w którym mógłby być. Zastanawiający jest fakt, że moja nie posiada żadnych oznaczeń co też może z kolei sugerować, że była przeznaczona na rynek cywilny. Nie wiem, mam nadzieję, że pomożecie.Dzięki za próbę pomocy.Pozdrawiam.Paweł
ManyFace Napisano 6 Kwiecień 2017 Napisano 6 Kwiecień 2017 Jeżeli masz miarkę kuchenną to zmierz pojemność.
pawel_breslau Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Napisano 5 Kwiecień 2017 Witam. Kilka dni temu udało mi się uratować na skupie złomu taka oto manierkę Jednak za nic nie mogę jej zidentyfikować. Wojskowa czy cywilna? Jaki okres? Jakieś fotki albo linki gdzie można taką zobaczyć?
pawel_breslau Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Napisano 5 Kwiecień 2017 Z lewej strony standardowa manierka niemiecka z okresu II WŚ.
pawel_breslau Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Napisano 5 Kwiecień 2017 I zbliżenie na gwint oraz na zakrętkę.Pozdrawia i czekam na jakiś odzew.Paweł
pawel_breslau Napisano 18 Kwiecień 2017 Autor Napisano 18 Kwiecień 2017 Wyszło mi 0,7 litra.Tylko nie wiem czy ma to jakieś znaczenia skoro i tak nikt nie rozpoznaje modelu. Może jednak teraz ktoś?Pozdrawiam.
ManyFace Napisano 5 Kwiecień 2017 Napisano 5 Kwiecień 2017 Taka?http://odkrywca.pl/co-to-za-manierka-,524228.html
Pytanie
pawel_breslau
Witam. Kilka dni temu udało mi się uratować na skupie złomu taka oto manierkę Jednak za nic nie mogę jej zidentyfikować. Wojskowa czy cywilna? Jaki okres? Jakieś fotki albo linki gdzie można taką zobaczyć?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.