Zanzar Posted March 26, 2017 Author Share Posted March 26, 2017 Witam, dodam że całość wykonane jest z masywnego mosiądzu. Wysokość liter 20 mm. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Pozdrawiam!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabuh Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Taka litera I jest też w alfabecie ukraińskim i białoruskim, z tego co wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 ...JARI..."Zapewne część tabliczki znamionowej. Nieidentyfikowalna bliżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WERTTREW Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 a to na pewno rosyjskie? czy w alfabecie rosyjskim występuje takie I" ??? W bułgarskim jest takie, ale w rosyjskim chyba nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
honker Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 cześć w/g mnie masz dwie możliwości-tabliczka znamionowa z jakieś maszyny-urządzenia( litery,mosiądz) lub numer rejestracyjny z przed 1914 ale te kawałki które znajdowałem były z cynku.Mam numer jakby od roweru mosiężny ale data 1914 ma tyko 10mm a cyfry mają 35mm i nie ma tam liter.Wszystkie znajdki z okolic Warszawy.więcej nie wiem pozd marek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Zanzar
Witam, dodam że całość wykonane jest z masywnego mosiądzu. Wysokość liter 20 mm. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Pozdrawiam!!
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.