Zanzar Napisano 26 Marzec 2017 Autor Napisano 26 Marzec 2017 Witam, dodam że całość wykonane jest z masywnego mosiądzu. Wysokość liter 20 mm. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Pozdrawiam!!
nabuh Napisano 28 Marzec 2017 Napisano 28 Marzec 2017 Taka litera I jest też w alfabecie ukraińskim i białoruskim, z tego co wiem.
bjar_1 Napisano 28 Marzec 2017 Napisano 28 Marzec 2017 ...JARI..."Zapewne część tabliczki znamionowej. Nieidentyfikowalna bliżej.
WERTTREW Napisano 27 Marzec 2017 Napisano 27 Marzec 2017 a to na pewno rosyjskie? czy w alfabecie rosyjskim występuje takie I" ??? W bułgarskim jest takie, ale w rosyjskim chyba nie.
honker Napisano 28 Marzec 2017 Napisano 28 Marzec 2017 cześć w/g mnie masz dwie możliwości-tabliczka znamionowa z jakieś maszyny-urządzenia( litery,mosiądz) lub numer rejestracyjny z przed 1914 ale te kawałki które znajdowałem były z cynku.Mam numer jakby od roweru mosiężny ale data 1914 ma tyko 10mm a cyfry mają 35mm i nie ma tam liter.Wszystkie znajdki z okolic Warszawy.więcej nie wiem pozd marek
Pytanie
Zanzar
Witam, dodam że całość wykonane jest z masywnego mosiądzu. Wysokość liter 20 mm. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Pozdrawiam!!
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.