Skocz do zawartości

Jak zmiękczyć tą skórę kabury?

SYLSTER

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nic nie zrobisz. Można nasączyć lanoliną, ale wtedy mocno ściemnieje i już nie będzie wyglądać jak nowa. Można nosić tak jak było przewidziane, wtedy sama się wygniata > układa z czasem do broni.
Wojtek
Napisano
Witam, dziękuje wszystkim za sugestie, ostatni link Wirakoczy jest interesujacy i mój MODEL 59 wejdzie,jak będzie efekt końcowy pochwale się.Napewno trochę to potrwa bo pośpiech jest wskazny przy łapaniu pcheł i nie ma się co pieścić ten pistolet musi się zmieścić bez użycia młotka Panie Vis 1939.
Napisano
Skórę zmiękcz ciepłą wodą.Potem pistolca owiń najpierw szmatką, a potem szczelnie folią sporzywczą i wciśnij do kabury. Tak całość zostaw do wyschnięcia. Na koniec użyj preparatów do konserwacji skóry, coś na bazie lanoliny.
Napisano
Temat jest tak absurdalny,że w takich momentach przecieram oczy(monitor profilaktycznie też)ze zdumienia.
Jedynym wytłumaczeniem mogą być niezbyt zachęcające ceny odpowiedniej oryginalnej kabury.Oczywiście nawet po siłowym wciśnięciu powstanie z tego swoiste kuriozum,ale skoro SYLSTER-owi to wsio jedno,to mi tym bardziej.
  • 2 weeks later...
Napisano
SYLSTER chciał się pochwalić Makarowem, a wy tu o jakichś parach , wodach i innych młotkach:).
Napisano
Dziękuje wszystkim za pomoc, uwagi i sugestie, faktycznie przyznaje że zrobiłem nieodpowiedni zakup,ale nie ma tego co by na dobre nie wyszło,jestem teraz zmuszony kupić pistolet do tej kabury a do MODELU 59 poszukać kabury oryginalnej.Temat zamknięty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie