SYLSTER Napisano 26 Styczeń 2017 Autor Napisano 26 Styczeń 2017 Pistolet nie chce się wcisnąć, Magazynek również, co zrobić, jak zmiękczyć tą skórę?
Cyrograf15 Napisano 26 Styczeń 2017 Napisano 26 Styczeń 2017 Nic nie zrobisz. Można nasączyć lanoliną, ale wtedy mocno ściemnieje i już nie będzie wyglądać jak nowa. Można nosić tak jak było przewidziane, wtedy sama się wygniata > układa z czasem do broni.Wojtek
Cyrograf15 Napisano 26 Styczeń 2017 Napisano 26 Styczeń 2017 Namoczenie skóry (metoda dowolna) powoduje zmięknięcie, jednak po wyschnięciu jest jeszcze gorzej. Jeszcze twardsza, skurczona i dochodzi deformacja.Wojtek
vis1939 Napisano 27 Styczeń 2017 Napisano 27 Styczeń 2017 Można też wbić młotkiem albo kupić kaburę odpowiednią do typu broni,zamiast pchać Makarowa w skórę do P-64?
SYLSTER Napisano 27 Styczeń 2017 Autor Napisano 27 Styczeń 2017 Witam, dziękuje wszystkim za sugestie, ostatni link Wirakoczy jest interesujacy i mój MODEL 59 wejdzie,jak będzie efekt końcowy pochwale się.Napewno trochę to potrwa bo pośpiech jest wskazny przy łapaniu pcheł i nie ma się co pieścić ten pistolet musi się zmieścić bez użycia młotka Panie Vis 1939.
remington Napisano 27 Styczeń 2017 Napisano 27 Styczeń 2017 Skórę zmiękcz ciepłą wodą.Potem pistolca owiń najpierw szmatką, a potem szczelnie folią sporzywczą i wciśnij do kabury. Tak całość zostaw do wyschnięcia. Na koniec użyj preparatów do konserwacji skóry, coś na bazie lanoliny.
viras Napisano 28 Styczeń 2017 Napisano 28 Styczeń 2017 Co Wy pi...e Przeczytać ze zrozumieniem post visa
viator01 Napisano 28 Styczeń 2017 Napisano 28 Styczeń 2017 Ale że niby co?Pytanie było: Jak zmiękczyć, żeby weszło? Nie: Co kupić, żeby się zmieściło?Przeczytać ze zrozumieniem post Sylstera :)
viras Napisano 28 Styczeń 2017 Napisano 28 Styczeń 2017 Tak rozumując można zapytać jak zmiękczyć kaburę P35 by wcisnąć C96. Może i można pytanie tylko po co?
vis1939 Napisano 28 Styczeń 2017 Napisano 28 Styczeń 2017 Temat jest tak absurdalny,że w takich momentach przecieram oczy(monitor profilaktycznie też)ze zdumienia.Jedynym wytłumaczeniem mogą być niezbyt zachęcające ceny odpowiedniej oryginalnej kabury.Oczywiście nawet po siłowym wciśnięciu powstanie z tego swoiste kuriozum,ale skoro SYLSTER-owi to wsio jedno,to mi tym bardziej.
paul Napisano 7 Luty 2017 Napisano 7 Luty 2017 SYLSTER chciał się pochwalić Makarowem, a wy tu o jakichś parach , wodach i innych młotkach:).
SYLSTER Napisano 11 Luty 2017 Autor Napisano 11 Luty 2017 Dziękuje wszystkim za pomoc, uwagi i sugestie, faktycznie przyznaje że zrobiłem nieodpowiedni zakup,ale nie ma tego co by na dobre nie wyszło,jestem teraz zmuszony kupić pistolet do tej kabury a do MODELU 59 poszukać kabury oryginalnej.Temat zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.