swojak Posted December 7, 2016 Author Share Posted December 7, 2016 Bardzo proszę o ratowanie Honoru Karpatczyków. http://www.facebook.com/karpatczycy/posts/1813569188866840Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 12:01 07-12-2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlowieksniegu Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 Związek Harcerstwa Polskiego jest stowarzyszeniem apolitycznym, niezależnym ideowo i organizacyjnie od partii, ruchów oraz organizacji o charakterze politycznym. Nie można wykorzystywać struktur ani symboli ZHP do prowadzenia działalności politycznej. Wszelkie wypowiedzi Adama Mazguły dotyczące bieżącej sytuacji politycznej wyrażają osobiste poglądy tego instruktora i nie mogą być traktowane jako stanowisko ZHP. Stan wojenny był przepełniony ludzkim cierpieniem, ale także aktami społecznego heroizmu, prawości i godności. Wiele osób straciło w nim życie. Wyrażamy solidarność z poszkodowanymi w wyniku stanu wojennego i ich rodzinami.hm. Monika Kubacka, rzecznik prasowy ZHP Link to comment Share on other sites More sharing options...
balans Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 ZHP przestałem się interesować jakieś pół wieku temu. Nie mam też pojęcia o co chodzi w tym całym sporze?Ale odnoszę wrażenie, że im dalej od wojny - to tym więcej kombatantów" nam przybywa...Piszę to dlatego, że sam miałem kilku kombatantów w najbliższej rodzinie, w tym oficera BCh i podoficera AK.O których to zresztą nazwiskach i pseudonimach można coś tam wyczytać nawet w publikacjach książkowych, a którzy mimo młodego wieku w tamtych czasach, już bardzo dawno temu odeszli... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlowieksniegu Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 Emeryt Mazguła dość... frywolnie i bezmyślnie podszedł do zbliżającej się kolejnej rocznicy Stanu Wojennego... Bredził mocno, jak Piekarski na mękach.A, że przy okazji podwiesił się pod pewien ruch polityczny i była to mazgułowa reakcja na projekty obniżenia emerytur, to się ... bałagan zrobił.Obawiam się, że gdyby takie głupoty przy innej okazji opowiadał, to pies z kulawą nogą by na niego nie zwrócił uwagi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.