Skocz do zawartości
  • 0

Pojemnik w formie ptaka wykonany ze srebra

samter

Pytanie

Napisano

Proszę o pomoc w rozpoznaniu przedmiotu ze zdjęć. Ptak" wykonany ze srebra, wewnątrz pusty, na samej górze kilka otworów - być może do wysypywania/wylewania zawartości?, szyjka jest odkręcana. Wysokość: 26cm, sygnatur producenta nie dopatrzyłem się.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A nie będzie to naczynie na jakieś olejki eteryczne, gdzie wlewało się takowe żeby roznosił się ładny zapach? Taki odświeżacz powietrza nazywając współcześnie. Tak tylko skojarzyłem niezobowiązująco...
Napisano
Co rozumiesz przez odkręcaną szyjkę? Jeśli odkręca się ten górny, dziurkowany element,to by wskazywało, że mocował on szklaną paterę.
Ogólnie piękna rzez.
Napisano
Mam podobne podejrzenia, że przedmiot był przeznaczony na wonne olejki. Jednak chętnie bym to podparł jakąś literaturą.
Napisano

Trochę mało precyzyjnie się wyraziłem! Jedno zdjęcie powie więcej, niż tysiąc słów. Podstawa pod paterę na pewno to nie jest.

Napisano

Proszę o pomoc w rozpoznaniu przedmiotu ze zdjęć. Ptak" wykonany ze srebra, wewnątrz pusty, na samej górze kilka otworów - być może do wysypywania/wylewania zawartości?, szyjka jest odkręcana. Wysokość: 26cm, sygnatur producenta nie dopatrzyłem się.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie