samter Napisano 12 Listopad 2016 Autor Napisano 12 Listopad 2016 Proszę o pomoc w rozpoznaniu przedmiotu ze zdjęć. Ptak" wykonany ze srebra, wewnątrz pusty, na samej górze kilka otworów - być może do wysypywania/wylewania zawartości?, szyjka jest odkręcana. Wysokość: 26cm, sygnatur producenta nie dopatrzyłem się.
nabuh Napisano 14 Listopad 2016 Napisano 14 Listopad 2016 A nie będzie to naczynie na jakieś olejki eteryczne, gdzie wlewało się takowe żeby roznosił się ładny zapach? Taki odświeżacz powietrza nazywając współcześnie. Tak tylko skojarzyłem niezobowiązująco...
remington Napisano 13 Listopad 2016 Napisano 13 Listopad 2016 Co rozumiesz przez odkręcaną szyjkę? Jeśli odkręca się ten górny, dziurkowany element,to by wskazywało, że mocował on szklaną paterę.Ogólnie piękna rzez.
samter Napisano 14 Listopad 2016 Autor Napisano 14 Listopad 2016 Mam podobne podejrzenia, że przedmiot był przeznaczony na wonne olejki. Jednak chętnie bym to podparł jakąś literaturą.
ManyFace Napisano 13 Listopad 2016 Napisano 13 Listopad 2016 Mnie tam te otwory i wizerunek ptaka (raczej wodnego) podpowiadają, że może to być konewka =)
samter Napisano 13 Listopad 2016 Autor Napisano 13 Listopad 2016 Trochę mało precyzyjnie się wyraziłem! Jedno zdjęcie powie więcej, niż tysiąc słów. Podstawa pod paterę na pewno to nie jest.
samter Napisano 12 Listopad 2016 Autor Napisano 12 Listopad 2016 Proszę o pomoc w rozpoznaniu przedmiotu ze zdjęć. Ptak" wykonany ze srebra, wewnątrz pusty, na samej górze kilka otworów - być może do wysypywania/wylewania zawartości?, szyjka jest odkręcana. Wysokość: 26cm, sygnatur producenta nie dopatrzyłem się.
Pytanie
samter
Proszę o pomoc w rozpoznaniu przedmiotu ze zdjęć. Ptak" wykonany ze srebra, wewnątrz pusty, na samej górze kilka otworów - być może do wysypywania/wylewania zawartości?, szyjka jest odkręcana. Wysokość: 26cm, sygnatur producenta nie dopatrzyłem się.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.