Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu - część 30

bodziu000000

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 427
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

odnośnie foto PWS.18 2017-02-22 10:00:34 które wstawiał @
Spirit of Warsaw to samolot z Szkoły Podoficerów Lotnictwa dla Małoletnich, tylko dziś mam zagwozdkę, do tej pory myślałem że to jest samo Krosno,tylko że już od kilku lat nie mogę dokładnie rozpoznać miejsca, jest sporo zdjęć które opisane są jako Krosno ale ... jest mały mankament bo swego czasu na eBayu wypłynęło foto opisane jak Jasło...już wyjaśniam; to może oznaczać że jest to satelitarne lotnisko dla ówczesnej szkoły lotniczej mieszczącej się w Krośnie - Moderówka, a to akurat miejscowość zlokalizowana na trasie pomiędzy Krosnem a Jasłem .... ale to taka mała zagwozdka, moja prywatna bo ni jak mnie mogę rozpoznać tego miejsca, a jest kilkanaście zdjęć z tego poletka", mini wrakowiska, ale żadne nie może mi wskazać czegoś szczególnego co potwierdzi lokalizację, przy czym dodam że odnośnie samego Krosna zazwyczaj w tle w większości zdjęć występuję np. jakiś rozpoznawalny budynek, lub jakiś kolwiek inny rozpoznawalny szczegół odnośnie zabudowy lub ukształtowania terenu tak w tym przypadku ze zdjęć które ja znam, no jest kłopot..... cholera przepraszam za przydługawy wpis, zwyczajnie jestem zaintrygowany rozpoznaniem dokładnej lokalizacji miejsca na tym foto ...pozdrawiam dokładam fotkę w większej perspektywie z ego samego miejsca

Dzięki Syndia za tak szczegółową analizę...może dla wielu to nie jest istotne ,gdzie zrobiono fotkę-ALE TO JEST HISTORIA NASZYCH WALK WE WRZEŚNIU W KAMPANII LOTNICZEJ...a skoro tak to należy ją wyjaśnić lub uzyskać maksimum informacji o danych zdarzeniach....bo kto to zrobi jak...nie MY.Pozdrawiam i raz jeszcze dzięki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie