Sedco Express Napisano 25 Luty 2017 Share Napisano 25 Luty 2017 Farmany Goliath". Na pierwszym planie P-1, lata 30-te XX w. (zb.wł.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 25 Luty 2017 Share Napisano 25 Luty 2017 Z E-bay PWS-10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 25 Luty 2017 Share Napisano 25 Luty 2017 Przy wraku Lublina R-XIII D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syndia Napisano 26 Luty 2017 Share Napisano 26 Luty 2017 odnośnie foto PWS.18 2017-02-22 10:00:34 które wstawiał @ Spirit of Warsaw to samolot z Szkoły Podoficerów Lotnictwa dla Małoletnich, tylko dziś mam zagwozdkę, do tej pory myślałem że to jest samo Krosno,tylko że już od kilku lat nie mogę dokładnie rozpoznać miejsca, jest sporo zdjęć które opisane są jako Krosno ale ... jest mały mankament bo swego czasu na eBayu wypłynęło foto opisane jak Jasło...już wyjaśniam; to może oznaczać że jest to satelitarne lotnisko dla ówczesnej szkoły lotniczej mieszczącej się w Krośnie - Moderówka, a to akurat miejscowość zlokalizowana na trasie pomiędzy Krosnem a Jasłem .... ale to taka mała zagwozdka, moja prywatna bo ni jak mnie mogę rozpoznać tego miejsca, a jest kilkanaście zdjęć z tego poletka", mini wrakowiska, ale żadne nie może mi wskazać czegoś szczególnego co potwierdzi lokalizację, przy czym dodam że odnośnie samego Krosna zazwyczaj w tle w większości zdjęć występuję np. jakiś rozpoznawalny budynek, lub jakiś kolwiek inny rozpoznawalny szczegół odnośnie zabudowy lub ukształtowania terenu tak w tym przypadku ze zdjęć które ja znam, no jest kłopot..... cholera przepraszam za przydługawy wpis, zwyczajnie jestem zaintrygowany rozpoznaniem dokładnej lokalizacji miejsca na tym foto ...pozdrawiam dokładam fotkę w większej perspektywie z ego samego miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 26 Luty 2017 Share Napisano 26 Luty 2017 Dzięki Syndia za tak szczegółową analizę...może dla wielu to nie jest istotne ,gdzie zrobiono fotkę-ALE TO JEST HISTORIA NASZYCH WALK WE WRZEŚNIU W KAMPANII LOTNICZEJ...a skoro tak to należy ją wyjaśnić lub uzyskać maksimum informacji o danych zdarzeniach....bo kto to zrobi jak...nie MY.Pozdrawiam i raz jeszcze dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 27 Luty 2017 Share Napisano 27 Luty 2017 Samotny RWD.8 przy trasie Piątek – Łowicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 27 Luty 2017 Share Napisano 27 Luty 2017 Jw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 4 Marzec 2017 Share Napisano 4 Marzec 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 5 Marzec 2017 Share Napisano 5 Marzec 2017 Jw.Fokker F.VII/3m nr 1 - Dęblin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 6 Marzec 2017 Share Napisano 6 Marzec 2017 Z Allegro...Potez XXV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 6 Marzec 2017 Share Napisano 6 Marzec 2017 Z PWS-em 26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 6 Marzec 2017 Share Napisano 6 Marzec 2017 I z Żubrem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 6 Marzec 2017 Share Napisano 6 Marzec 2017 Z E-bay wrak spalonej RWD-8 koło Łowicza..dokładnie opisany w albumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 6 Marzec 2017 Share Napisano 6 Marzec 2017 drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 8 Marzec 2017 Share Napisano 8 Marzec 2017 Janina Loteczkowa i polska „Ćma” (myślę o samolocie, a nie kobiecie ;)Na tle hangar Aeroklub Krakowski - Rakowice (prawdopodobnie obudowany drewnem szkielet hangaru „Bessoneau”)Foto: Ilustrowany Kurier Codzienny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 8 Marzec 2017 Share Napisano 8 Marzec 2017 Z E-bay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 9 Marzec 2017 Share Napisano 9 Marzec 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 9 Marzec 2017 Share Napisano 9 Marzec 2017 fragment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Marzec 2017 Autor Share Napisano 10 Marzec 2017 Brest-Litowsk, 19.9.1939: zur Landung gezwungenes Polnisches Flugzeug" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 12 Marzec 2017 Share Napisano 12 Marzec 2017 Dwie fotki z E-bay- podpalanie polskich samolotów-akt zemsty(?) w wykonaniu urystów" o wysokiej kulturze technicznej..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 12 Marzec 2017 Share Napisano 12 Marzec 2017 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 13 Marzec 2017 Share Napisano 13 Marzec 2017 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 13 Marzec 2017 Share Napisano 13 Marzec 2017 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 13 Marzec 2017 Share Napisano 13 Marzec 2017 Tu też Sadków – hangar nr 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 15 Marzec 2017 Share Napisano 15 Marzec 2017 Witam..Michał PWS-40 Junak stał w Sadkowie????...czy to fotka z czasów jego eksploatacji....bo ponoć popadł w niewolę"w Radomiu.....Na czym oparłeś info o Sadkowie???.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.