Skocz do zawartości

OSTRZEŻENIE!!! Uwaga na RTĘĆ w wykopkach!!!

Anarchista

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
KW... zanim mi zaczniesz tak porządnie po odciskać deptać, proponuję:
-wyłącz radio, telewizor... wszystko co może zaburzać ci percepcję
-skup się
- przeczytaj wpis mhulki tyle razy aż wyryje ci się między zwojami...
- bez użycia słownika postaraj się zinterpretować wpis: zamiast pytać zacznie sam eksperymentować i będzie tragedia"

a potem zacznij czuć do mnie miętę przez rumianek, ale ostrzegam...

Przepraszam za OT.

Przykro czytać wpisy starych koni, którzy zamiast traktować młodego jak ucznia traktują jak trutnia. Masz wiedzę i chcesz pomóc to się tą wiedzą podziel, jak chcesz ostrzec to dosłownie i dosadnie, a nie jakimiś przenośniami czy innymi zabiegami sarkastyczno-lekceważącymi, których nie zrozumie.
Młody ma zapał to należy go ukierunkować, a nie ganić za niewiedzę czy nieroztropność, ma prawo, bo młody.

Mam wiedzę na podstawowe tematy, jak np budowa amunicji etc, więc nie starajcie się zrobić ze mnie idioty. Jak wynika z mojego wieku wszystkiego wiedzieć nie mogę, ale ze spłonkami to nawet część pierwszaków wie, co w jakieś strzelanki grają. Chcecie, żebym wiedział więcej to poprawcie mnie, napiszcie co robię źle, a nie tylko chamskie komentarze piszecie bo co? Bo jestem młodszy niż średnia wieku na forum. Czy to powód do obrażania i wyśmiewania? Nie.

A pupa tam z niezbitymi spłonkami,tym bardziej jak to polska produkcja i do tego nie z konserwy.Najpierw biegłemu musi odpalić a dopiero można gadać o czymś tam. A jak se wybiję i wyklepię pustą spłonkę do równego i wbiję w gniazdo łuski a potem wrzucę na forum fotę z niby nie zbitą to co? Gdzie w Ustawie o Broni i Amunicji pisze że spłonka ma być zbita???? Spłonka nie może posiadać materiału inicjującego ale wcale nie musi być zbita. Mówi coś komuś chemiczna dezaktywacja???
Na moje panika niepotrzebna,przyznać jednak należy że można ściągnąć na siebie złe moce wymiaru niesprawiedliwości za niezbite.
Tak na marginesie to w kapiszonach z odpustu jest ten sam materiał co i w niektórych spłonkach inicjujących i co??? Pozamykać straganiarzy,dzieci???
Na serio nie dostrzegacie że to chore??? Chociaż na forum nie napędzajcie padłego PRL-a bo później ludzie czytają i powielają bzdury a i polityki też czytają.Potem są Ustawy jakie są.
Apeluję o hamulca.

P.S.
Nie omieszkam zapytać o zbieżności kapiszona odpustowego ze spłonką inicjującą w CLK KGP.
Niedawno pytałem o trzon zamkowy mausera taki straszny był,dzięki rozwikłaniu zagadki dziś można se go kupić na aukcji całkiem w legalu bo nawet sprzedawcy z koncesją o tym nie wiedzieli że sam trzonek to akurat nieistotna część broni:).

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie