kampania wrześniowa Napisano 28 Wrzesień 2016 Share Napisano 28 Wrzesień 2016 Ja tu żadnego opisu rozbrajania nie widzę. Po prostu kolega napisał, żeby nie zniechęcać ludzi do forum i ostrzegł czym to wasze jeżdżenie po młodszych może się skończyć. Myślałem, że w szkole nauczyli Cię czytania ze zrozumieniem, a jednak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Wrzesień 2016 Share Napisano 28 Wrzesień 2016 KW- zaufaj... już po prostu mamy dość wpisów, że ktoś komuś po zakupach na Allezło czy po zdjęciach na O. wjechał do domu z drzwiami o 6 rano.EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 28 Wrzesień 2016 Share Napisano 28 Wrzesień 2016 kampania zamiast chamówy wez się lepiej zapakuj na taczkę i zjedz z górki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 28 Wrzesień 2016 Share Napisano 28 Wrzesień 2016 KW... zanim mi zaczniesz tak porządnie po odciskać deptać, proponuję:-wyłącz radio, telewizor... wszystko co może zaburzać ci percepcję-skup się- przeczytaj wpis mhulki tyle razy aż wyryje ci się między zwojami...- bez użycia słownika postaraj się zinterpretować wpis: zamiast pytać zacznie sam eksperymentować i będzie tragedia"a potem zacznij czuć do mnie miętę przez rumianek, ale ostrzegam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 28 Wrzesień 2016 Share Napisano 28 Wrzesień 2016 Tyfus, gdzieś już pisałem, że szanuję tylko tych, którzy mnie szanują. Poza tym nie próbuj się bronić jak to miało miejsce w twoim ostatnim poście, bo ci po prostu nie wychodzi. Wiem, że usilnie szukasz dziury w całym, ale tutaj jej niestety nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 28 Wrzesień 2016 Share Napisano 28 Wrzesień 2016 A tak dla jasności, jakby ktoś mojego przekazu z kilku postów wyżej nie zrozumiał to walnie informuję, że wszystkie łuski mają zbite spłonki i nie zawierają żadnych materiałów wybuchowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 28 Wrzesień 2016 Share Napisano 28 Wrzesień 2016 Przepraszam za OT.Przykro czytać wpisy starych koni, którzy zamiast traktować młodego jak ucznia traktują jak trutnia. Masz wiedzę i chcesz pomóc to się tą wiedzą podziel, jak chcesz ostrzec to dosłownie i dosadnie, a nie jakimiś przenośniami czy innymi zabiegami sarkastyczno-lekceważącymi, których nie zrozumie.Młody ma zapał to należy go ukierunkować, a nie ganić za niewiedzę czy nieroztropność, ma prawo, bo młody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 28 Wrzesień 2016 Share Napisano 28 Wrzesień 2016 oj melduję się :)KW pewnie oszaleje ze szczęścia :)zuki i inni co tam o synku piszą w obronnej formie ,toż on tej wiedzy w formie podstawowej nie przyjmuje ,jak to młodzi mówią ma wykaszlane na to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 28 Wrzesień 2016 Share Napisano 28 Wrzesień 2016 hę hę hę... zaśmiała się hrabina po francusku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 28 Wrzesień 2016 Share Napisano 28 Wrzesień 2016 Przyjmuje, teraz zapewne już wie, że puste łuski z niezbitą spłonką to kryminał. Ale wy musicie zrobić sobie ubaw, jeszcze tylko Jacy brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 29 Wrzesień 2016 Share Napisano 29 Wrzesień 2016 Mam wiedzę na podstawowe tematy, jak np budowa amunicji etc, więc nie starajcie się zrobić ze mnie idioty. Jak wynika z mojego wieku wszystkiego wiedzieć nie mogę, ale ze spłonkami to nawet część pierwszaków wie, co w jakieś strzelanki grają. Chcecie, żebym wiedział więcej to poprawcie mnie, napiszcie co robię źle, a nie tylko chamskie komentarze piszecie bo co? Bo jestem młodszy niż średnia wieku na forum. Czy to powód do obrażania i wyśmiewania? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin★ Napisano 29 Wrzesień 2016 Share Napisano 29 Wrzesień 2016 A pupa tam z niezbitymi spłonkami,tym bardziej jak to polska produkcja i do tego nie z konserwy.Najpierw biegłemu musi odpalić a dopiero można gadać o czymś tam. A jak se wybiję i wyklepię pustą spłonkę do równego i wbiję w gniazdo łuski a potem wrzucę na forum fotę z niby nie zbitą to co? Gdzie w Ustawie o Broni i Amunicji pisze że spłonka ma być zbita???? Spłonka nie może posiadać materiału inicjującego ale wcale nie musi być zbita. Mówi coś komuś chemiczna dezaktywacja???Na moje panika niepotrzebna,przyznać jednak należy że można ściągnąć na siebie złe moce wymiaru niesprawiedliwości za niezbite.Tak na marginesie to w kapiszonach z odpustu jest ten sam materiał co i w niektórych spłonkach inicjujących i co??? Pozamykać straganiarzy,dzieci??? Na serio nie dostrzegacie że to chore??? Chociaż na forum nie napędzajcie padłego PRL-a bo później ludzie czytają i powielają bzdury a i polityki też czytają.Potem są Ustawy jakie są.Apeluję o hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin★ Napisano 29 Wrzesień 2016 Share Napisano 29 Wrzesień 2016 Wjazd mam pewny;) masa ta sama co w spłonkach.Jeszcze straganiarz beknie a o hurtowniku i chińczykach nie wspomnę:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin★ Napisano 29 Wrzesień 2016 Share Napisano 29 Wrzesień 2016 P.S.Nie omieszkam zapytać o zbieżności kapiszona odpustowego ze spłonką inicjującą w CLK KGP.Niedawno pytałem o trzon zamkowy mausera taki straszny był,dzięki rozwikłaniu zagadki dziś można se go kupić na aukcji całkiem w legalu bo nawet sprzedawcy z koncesją o tym nie wiedzieli że sam trzonek to akurat nieistotna część broni:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Napisano 30 Wrzesień 2016 Share Napisano 30 Wrzesień 2016 Info z 1932 r.:masa zapałowa spłonki:piorunian rtęci, chloran potasu, siarczek antymonu, guma arabska, szkło mielone.Nowsze spłonki [jako ierdzewiejące"] zamiast chloranu potasu zawierały azydek ołowiu lub azotan baru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ocalecodzapomnienia Napisano 2 Październik 2016 Share Napisano 2 Październik 2016 uwazalibyscie na rtec w szczepionkach, a nie na wykopkach, nas to juz nie dotyczy ale nasze dzieci owszem, zwlaszcza po ostatniej fuzji Bayer i Monsanto ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 19 Październik 2016 Share Napisano 19 Październik 2016 A co mają powiedzieć ludzie którzy używali czystej rtęci w poszukiwaniach złota, używali dentyści amalgamat jako plomby dentystyczne? To dopiero było szkodliwe przy bezpośrednim styku człowieka z drogą pokarmową i oddechową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 21 Październik 2016 Share Napisano 21 Październik 2016 Nie wiedzą po prostu, jakie to może mieć konsekwencje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.