raptor48 Napisano 29 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2016 Witam Trafił mi się ostatnio taki oto orzełek i nie wiem jak mógłbym próbować wyprostować to skrzydło. Wydaje mi się że podczas prostowania (jak bym tego nie robił) i tak się złamie. Może jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 29 Sierpień 2016 Share Napisano 29 Sierpień 2016 w tym stanie nic się nie da zrobić. Ale i tak ciekawie wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 29 Sierpień 2016 Share Napisano 29 Sierpień 2016 orzeł w oliwie"http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=678832#1773148Nie powinno zaszkodzić,byle delikatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 29 Sierpień 2016 Share Napisano 29 Sierpień 2016 Aluminiowe nie zawsze tak zadziała. inne temperatury krystalizacji/rekrystalizacji :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Sierpień 2016 Share Napisano 30 Sierpień 2016 Powinno być o.k. Kolega ostatnio prostował szkopską wronkę policyjną pogiętą na maksa, a wyszło ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekoli Napisano 30 Sierpień 2016 Share Napisano 30 Sierpień 2016 Mój prostowany nad palnikiem gazowym,a w rękawicach z pomocą drewienka powoli rozginałem dość ciepłe alu. W Twoim przypadku jest niewiele do prostowania i powinno być ok. Mój był zbity w kulkę, skrzydła były pozawijane wokół tułowia a głowa i swastyka dociśnięta do skrzydeł.wyszło dla oka ok. Myślę że bjar_1 pisze o mojej wronce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 30 Sierpień 2016 Share Napisano 30 Sierpień 2016 To dobra robota. Moja się złamała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 31 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2016 I co warto było zaryzykować. Wronka w pełni. He he jestem zadowolony jak cholera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 31 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2016 Dziękuję bardzo koledze Hebda, robiłem metodą orzeł w oliwie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptor48 Napisano 31 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2016 A to po wyprostowaniu i wyczyszczeniu. Pikny !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 31 Sierpień 2016 Share Napisano 31 Sierpień 2016 Gratkizmieniłem tytuł wątku o prostowaniu w oliwie skoro się udało:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.