Skocz do zawartości
  • 0

Obraz olejny na desce

error98

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich czy jest możliwe zidentyfikować malarza po obrazie?Posiadam obraz ( pamiątka rodzinna) z wydrapaną sygnaturą w czasie wojny przez moją babcię . Jak widać miejsce po sygnaturze zostało starannie zamalowane przez dobrego malarza,dodam ,że od 1996 roku próbuje bezskutecznie dowiedzieć się kto namalował ten obraz,byłem z tym obrazem w 1997 roku w gdańskiej `dessie` i nim wyciągnąłem obraz z torby pan chciał mi zapłacić za niego 2 tyś zł.w ymiary obrazu ok 50na40

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Foto jest bardzo słabej jakości, ale obawiam się, że
nie jest to żadne arcydzieło.
Typowy widoczek namalowany przez typowego małomiasteczkowego hobbystę.
Napisano
No właśnie nie, jakikolwiek pejzaż śródziemnomorski, a zwłaszcza z antyczną ruinką.
Nie musiał być wcale lokalizowany ani ruinka bardzo znana.
PS Tych obrazków jest po prostu relatywnie mało u nas.
Napisano
Foto jest słabe, ale motyw antyczno-śródziemnomorski na małomiasteczkowego hobbystę nie wskazuje.
PS 2 tysie za spory, międzywojenny obrazek z ciekawym motywem to dużo nie jest.
Napisano
2 tysie za spory, międzywojenny obrazek z ciekawym motywem to dużo nie jest."..A gdzie tu ciekawy motyw że tak zapytam?Widziałem ciekawsze i dużo tańsze ;))
Napisano
Motyw motywem, ale sposób ukazania wody, w charakterystyczny dla amatorów sposób
'' a'la potłuczone szkło ''
raczej kończy marzenia o wybujałej wartości tego obrazka.
Napisano
Powiem tak : z moich skromnych doświadczeń (drobne 15 lat dokumentowania obrazów i innych przedmiotów antykwarycznych) akurat w krajobrazie motywy śródziemnomorskie kupowane były najchętniej, nawet maleństwa szły po kilkaset złotych.
Duży, oprawiony obraz poniżej 3 tysi ciężko było spotkać.
Podobnej wielkości i jakości niesygnowane krajobrazy z bliższych nam regionów rzadko szły powyżej 1500 pln.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie