marekb37 Posted July 21, 2016 Author Posted July 21, 2016 Witam kolegów. Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu. Wygląda jak na zdjęciu, w środku jest pusty. Wykonany z żelaza, może z domieszką cynku.
Erih Posted July 24, 2016 Posted July 24, 2016 Gałka niekoniecznie musiała mieć gwint, mogło być też tak że trzpień był ze stosunkowo miękkiego metalu i został zaklepany.Może to też być duży knopik - zapięcie od jakiejś sakwy.
marekb37 Posted July 23, 2016 Author Posted July 23, 2016 Koledzy nic. Żadnych skojarzeń. Proszę, nawet lużne pomysły. Może to kogoś naprowadzi na trop.
Erih Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Poczekaj spokojnie, nikt tu nie siedzi 24/7. Na pocisk/zapalnik nie wygląda, ja osobiście obstawiałbym uchwyt szufladki z np kasety na biżuterię, ale materiał trochę nie pasuje - powinien być mosiądz ew brąz.
marekb37 Posted July 23, 2016 Author Posted July 23, 2016 O i to jest pomysł. Tylko gałka miałaby wewnątrz jakiś gwint, jakiś sposób mocowania. Tam tego nie ma. Ale może masz rację. Jeszcze raz sprawdziłem metal. Na pewno nie brąz, nie miedż. Szary metal,nie aluminium . Twardy. Jak pisałem wcześniej. Dzięki bardzo za pomysł. Nie pomyślałem o gałce. Cóż człowiek uczy się całe życie.
sqr Posted July 24, 2016 Posted July 24, 2016 marop, czy ty kiedykolwiek widziałeś kulę od czarnoprochowca ?? tak na żywo, nie na obrazku?
Question
marekb37
Witam kolegów. Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu. Wygląda jak na zdjęciu, w środku jest pusty. Wykonany z żelaza, może z domieszką cynku.
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.