marekb37 Napisano 21 Lipiec 2016 Autor Napisano 21 Lipiec 2016 Witam kolegów. Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu. Wygląda jak na zdjęciu, w środku jest pusty. Wykonany z żelaza, może z domieszką cynku.
Erih Napisano 24 Lipiec 2016 Napisano 24 Lipiec 2016 Gałka niekoniecznie musiała mieć gwint, mogło być też tak że trzpień był ze stosunkowo miękkiego metalu i został zaklepany.Może to też być duży knopik - zapięcie od jakiejś sakwy.
marekb37 Napisano 23 Lipiec 2016 Autor Napisano 23 Lipiec 2016 Koledzy nic. Żadnych skojarzeń. Proszę, nawet lużne pomysły. Może to kogoś naprowadzi na trop.
Erih Napisano 23 Lipiec 2016 Napisano 23 Lipiec 2016 Poczekaj spokojnie, nikt tu nie siedzi 24/7. Na pocisk/zapalnik nie wygląda, ja osobiście obstawiałbym uchwyt szufladki z np kasety na biżuterię, ale materiał trochę nie pasuje - powinien być mosiądz ew brąz.
marekb37 Napisano 23 Lipiec 2016 Autor Napisano 23 Lipiec 2016 O i to jest pomysł. Tylko gałka miałaby wewnątrz jakiś gwint, jakiś sposób mocowania. Tam tego nie ma. Ale może masz rację. Jeszcze raz sprawdziłem metal. Na pewno nie brąz, nie miedż. Szary metal,nie aluminium . Twardy. Jak pisałem wcześniej. Dzięki bardzo za pomysł. Nie pomyślałem o gałce. Cóż człowiek uczy się całe życie.
marop Napisano 24 Lipiec 2016 Napisano 24 Lipiec 2016 Wygląda na nieodciętą kulę do czarnoprochowca ?
sqr Napisano 24 Lipiec 2016 Napisano 24 Lipiec 2016 marop, czy ty kiedykolwiek widziałeś kulę od czarnoprochowca ?? tak na żywo, nie na obrazku?
Pytanie
marekb37
Witam kolegów. Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu. Wygląda jak na zdjęciu, w środku jest pusty. Wykonany z żelaza, może z domieszką cynku.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.