Skocz do zawartości
  • 0

Odczytanie nieśmiertelników-prośba

Ułan23

Pytanie

Napisano
1.Pierwszy

2./L.Schtz.BTL.332
146

2.Drugi

NR.3
2./L.S.BTL.667

3.Trzeci
Połowa

R. D.

K.6/112/143
Ten sam nieśmiertelnik lecz druga połowa różni się litera przednia tam R. a tu A.
A. D.
K.6/112/143

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jest jeszcze jeden lecz nie wiem czy dobrze go odczytałem bo mam jedną połówke i jeszcze pękniętą.

1018
Stam m kp.
?La .E.u.A.Btl.(mot)

tam gdzie znak zapytania nie odczytałem litery.
Napisano
A możesz mi napisać pełną nazwe tego skrótu?Fla.Ers.u.Ausb.Btl. Próbowałem wcześniej je sam odczytać lecz to nie jest takie proste.A chcem je mieć dobrze opisane.Pozdr
Napisano
Flugabwehr Ersatz und Ausbildungs-Bataillon (motorisiert)
Batalion szkolno-zapasowy obrony przeciwlotniczej?
link http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/FlaBatErs/FlaBatErs47-R.htm
Czy dobrze?
Napisano
Bjar tamtego tak mi odczytales 6. kompania 474 pp i czy to bedzie to?http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/Infanterieregimenter/IR474-R.htm
Napisano
1.Pierwszy

2./L.Schtz.BTL.332
146

2.Drugi

NR.3
2./L.S.BTL.667

3.Trzeci
Połowa

R. D.

K.6/112/143
Ten sam nieśmiertelnik lecz druga połowa różni się litera przednia tam R. a tu A.
A. D.
K.6/112/143
Napisano
Ad.1
332 batalion Landschutzu 2 kompania nr żołnierza 146

Ad.2
667 batalion Landschutzu 2 kompania nr żołnierza 3

* Landschutz - (strzelcy krajowi)jednostka obrony terytorialnej często pełniąca funkcje wartownicze

Przy ostatnim przydałaby się fotka
Napisano
Chwilę poszukałem i to być może jest Reichsarbeitsdienstabteilung 6/112 czyli Oddział RAD 6/112 w Folwarku Vogelherd koło Szczepanowa na Dolnym Śląsku. Ale dodam że nie jestem tego pewien.
Napisano
Luftnachrichten Funk Ersatz Kompanie motorisiert 18/Luftgau 3
czyli o ile dobrze przetłumaczyłem a może inaczej w wolnym tłumaczeniu to będzie 18 Lotnicza Zapasowa Zmotoryzowana Kompania Nasłuchu Radiowego z 3 Okręgu Lotniczego. Ale tu niech się wypowiedzą inni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie