symenio Napisano 30 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Witam. Mam pytanie odnośnie wysyłki paczki firmą kurierską z zawartością łusek. Mówiąc w prost: czy nie będzie żadnej lipy?Przesyłka na drugi koniec polski. Zawartość to około 50 łusek. Przyznam się, że kilka sztuk ma nie zbita spłonkę ale sa bez czubków i wnętrzności. Łuseczki mauserowskie. Dzięki, Grześ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Czerwiec 2016 Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Grzesiu-a co o łuskach ze spłonkami napisane jest w Ustawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
symenio Napisano 30 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Gdybym nie wiedział co jest napisane, nie martwiłbym się przesyłką:)Dla mnie niezbita spłonka to problem, dlatego oddaję wszystko znajomemu, który ma już na to swoje sposoby. Martwię się tylko czy ryzyko jest warte świeczki. Jesli przesyłki tanim kurierem są skanowane, to wolę nie ryzykować kilkoma niezbitymi spłonkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Czerwiec 2016 Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Ale nie będziesz płakał i się żalił na Forum?Sam dupę nadstawiasz na strzał.. i to dwa razy :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
symenio Napisano 30 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Wrzucę je do jeziora. Nie zawracam gitary już. Wracajcie do meczu!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Czerwiec 2016 Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Inaczej- zwróć uwagę, że na większości listów przewozowych musisz potwierdzić lub zaprzeczyć, czy w przesyłce znajdują się substancje niebezpieczne....Co wpiszesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 30 Czerwiec 2016 Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Do mnie kolega z forum wysylal ok 40 sztuk dszk bez problemu.Poczta polska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
symenio Napisano 30 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Przy liście przewozowym na kuriera Kex nie zauważyłem takiej wzmianki. Zawsze wpisywałem wymiary paczki, waga i opis zawartości. Tutaj napisałbym: zegar" ponieważ łuski włożone są do pudełka metalowego po kawie. No ale nie będę ryzykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 30 Czerwiec 2016 Share Napisano 30 Czerwiec 2016 A po kiego grzyba na drugi koniec kraju wysyłać? Gwoździe się w GS-ie skończyły, że nie ma co ze spłonką zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Lipiec 2016 Share Napisano 1 Lipiec 2016 Pewnie jakaś zorganizowana grupa przestępcza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
symenio Napisano 1 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2016 Chodzi o to, że nie chcę ich uszkodzić gwoździem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
symenio Napisano 1 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2016 Większość jest wybita, tylko te 8 się uchowała. No nic. Te 8 wywalę, reszta jest wybita, więc się nie martwię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Lipiec 2016 Share Napisano 1 Lipiec 2016 Chodzi o to, że nie chcę ich uszkodzić gwoździem"To może punktakiem? Albo kup sobie na allegro jakąś starą komorę nabojową Mausera z zamkiem i zbijaj spłonki zgodnie z prawidłami sztuki wojennej. Nie zapomnij tylko wcześniej rozcalać nabojów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 1 Lipiec 2016 Share Napisano 1 Lipiec 2016 To z tego wysypu z drzewnianymi pociskami?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
symenio Napisano 1 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2016 Obok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 1 Lipiec 2016 Share Napisano 1 Lipiec 2016 sam pokazujesz dowody przestepstwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
symenio Napisano 1 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2016 W takim razie proszę o usunięcie wątku. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kwiczoł Napisano 1 Lipiec 2016 Share Napisano 1 Lipiec 2016 za późno na usuwanie wątku,teraz to tylko zostało ci zaszyć się gdzie w Bieszczadach.Nie zapomnij wcześniej upozorować swojej śmierci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
symenio Napisano 1 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2016 Przestańcie już straszyć. Trzymanie w rękach nie oznacza, ze posiadam w domu. Z resztą to nie moja ręka, a zdjęcia wziąłem z FB.W domu mam tylko świerszczyki ale to chyba nie jest nielegalne?dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 1 Lipiec 2016 Share Napisano 1 Lipiec 2016 Zależy czy te świerszczyki nie są pod ochroną :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Lipiec 2016 Share Napisano 1 Lipiec 2016 symenio (256 / 29) 2016-07-01 15:56:43W domu mam tylko świerszczyki"Może się okazać, że zdrowiej jest nie tylko niezbite łuski trzymać, niż świerszczyki w szafie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.